Kuuluisan elokuvapsykopaatin rooli meinasi mennä tunnetulle muusikolle

Viiden tähden trilleri Seitsemän olisi voinut saada erilaisen vivahteen, jos Kevin Spaceyn tilalla olisi ollut joku muu.

Yksi elokuvahistorian muistettavimpia loppuja sisältävä Seitsemän kävi usean ohjaajan ja näyttelijän pöydällä ennen kuin se päätyi David Fincherin varmoihin käsiin yhdessä Brad Pittin ja Morgan Freemanin kanssa.

Yksi ruutuajaltaan lyhyt, mutta erityisen tärkeä ja muistettava osa elokuvaa, on Kevin Spaceyn näyttelemä tappaja John Doe. Sekä Val Kilmeriä että R. Lee Ermeytä kaavailtiin rooliin, mutta ennen Spaceyn valintaa, tarjottiin roolia R.E.M. -yhtyeen laulajalle Michael Stipelle.

”Minulle tarjottiin psykopaattitappajan roolia Sevenissä. Ha halusivat jonkun yllättävän, mutta valitettavasti bändini oli keikalla samaa aikaa, kun he kuvasivat. Se ei olisi vaatinut melkein mitään – piti vain juosta pitkin käytäviä ja näyttää pelottavalta. Roolissa ei ollut dialogia”, Stipe kertoo Alec Baldwinin Here’s the Thing -podcastissä.

”Olisi ollut mahtavaa tehdä se. En kuitenkaan tykännyt tavasta, jolla elokuva loppui. He muuttivat jotain lopussa, kun Brad Pittin hahmo, eikä Morgan Freemanin hahmo, ampui Kevin Spaceyn. Niin ei olisi pitänyt tapahtua. Siinä ei ollut järkeä”, muusikko sanoo.

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat