Lähteekö jo käsistä? Viimeinen Hobitti-elokuva loppuu 45 minuuttia pitkään taistelukohtaukseen

Peter Jackson on puhunut halustaan palata vähän pienemmän elokuvan pariin, mutta ennen sitä hän ilmeisesti haluaa purkaa ulos kaiken taisteluintonsa ja vähän päälle.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Jackson on paljastanut, että The Hobbit: The Battle Of The Five Armies tulee huipentumaan 45-minuuttiseen, valtavaan taisteluun viiden armeijan välillä. Ohjaaja haluaa kuitenkin pitää kiinni siitä, että katsojat välittävät, mitä tapahtuu, eivätkä väsähdä kamalaan CGI-myllytykseen.

”Meillä on sääntönä, että emme saa näyttää yli kahta-kolmea kuvaa ilman päähenkilöitämme. Muuten katsojat alkavat kärsiä taisteluväsymyksestä.”

Valtavan taistelukohtauksen tekeminen vaatii ennen kaikkea valtavasti suunnittelua, ja Jackson onkin pitänyt huolen, että Yksinäisen vuoren juurelle käytävän sodan logistiikka ja kokoluokka on kunnossa.

”On valtavasti logistisia asioita, joita pitää ajatella”, Jackson aloittaa. ”On kääpiöitä, miehiä, haltioita ja örkkejä, joilla kaikilla on erilaiset kulttuurit, erilaiset aseet, erilaiset kilvet ja taktiikat. Ennen ensimmäisen nuolen ampumista, meidän piti suunnitella koko alue maisemineen ja miettiä, miten paljon tilaa vaikkapa 10000 örkkiä vievät. Täyttävätkö ne koko laakson vai näyttävätkö vain pisteeltä kaiken seassa.”

Jackson on Taru sormusten herrasta -elokuvilla osoittanut pystyvänsä hallitsemaan valtavien kokoluokkien taisteluista, ja pitämään ne käsissään sekä jännittävinä, mutta onko 45 minuuttia sotimista jo liikaa?

Oletettavasti eeppisiin mittoihin paisuva päätösosa Hobitti-trilogialle saa ensi-iltansa 17.12.2014.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut