Lars von Trier kiistää Björkin syytökset – seksiskandaali laajenee

”Me olimme uhreja.”

16.10.2017 21:15

Harvey Weinsteinin vanavedessä on ilmaantunut useita erilaisia syytöksiä eri ihmisiä kohtaan. Nyt vuorossa on tanskalainen ohjaaja Lars von Trier.

Von Trier ohjasi Dancer in the Dark -elokuvan, jonka pääosassa nähtiin laulaja Björk. Björk väitti nyt von Trierin ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Hän ei maininnut ohjaajaa nimeltä, mutta koska hän sanoi ohjaajan olevan tanskalainen, henkilölllisyydestä ei jäänyt epäselvyyttä.

– Tulin tietoiseksi siitä, että on universaali asia, että ohjaaja voi koskea ja ahdistella näyttelijättäriään – elokuvateollisuuden samalla sallien sen, Björk kirjoitti.

– Kun torjuin ohjaajan toistuvasti, hän murjotti siitä ja rankaisi minua luomalla illuusion siitä, että minä olisin se hankala tapaus, Björk jatkoi.

Lars Von Trier kiisti Björkin väitteet bisneskumppaninsa Peter Aalbaek Jensenin välityksellä. Jensen kertoi tanskalaiselle lehdelle von Trierin olleen yllättynyt laulajan väitteistä.

– Sikäli kuin muistan, me olimme uhreja. Se nainen oli vahvempi kuin Lars von Trier, minä ja yrityksemme yhteensä, Jensen kuvaili.

Jensen myönsi Björkin ja von Trierin välien olleen konfliktien värittämä.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa