Legendaarinen Manaaja-ohjaaja ei säästele sanojaan sarjan toisen elokuvan kohdalla: ”Kauheaa paskaa”

Manaaja-ohjaaja William Friedkin muisteli sitä hetkeä, kun hän näki Manaaja II: Luopion.

9.1.2019 19:35

Vuonna 1973 ilmestynyt William Friedkinin ohjaama Manaaja on kauhuelokuvien legenda. Se on niin ikoninen, että jopa kauhuelokuvia vihaavat ihmiset hehkuttavat sitä. Linda Blair tekee ikimuistoisen roolin riivattuna Reganina.

Jatko-osa Manaaja II: Luopio ilmestyi vuonna 1977. John Boormanin ohjaamaa elokuvaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen surkeimpana jatko-osana. Friedkin muisteli The Movies That Made Me -podcastissa tilannetta, kun hän näki jatko-osan:

– Näin aivan tarpeeksi siitä. Olin Technicolorin laboratorioilla tekemässä värimäärittelyä, kun eräs työntekijä kysyi minulta, haluaisinko nähdä Manaaja II:n. He olivat saaneet sen juuri valmiiksi. En tiedä miksi, mutta menin huoneeseen ja istuin ehkä 40 minuutin ajan katsomassa sitä. Se oli kauheinta paskaa, mitä olen koskaan nähnyt. Se on helvetillinen häpäisy. Ja voi jumalani ketkä siinä näyttelevät: Richard Burton, Max von Sydow, Linda Blair, Louise Fletcher ja James Earl Jones. Siinä olivat hirveimmät 40 minuuttia elokuvaa, jotka olen koskaan nähnyt.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa