Legendaarisen ohjaajan uusi elokuva vaakalaudalla – kuvauksissa täysi kaaos

Francis Ford Coppolan uusin projekti takkuaa.

11.1.2023 10:31

Ohjaajalegenda Francis Ford Coppolan uusimman elokuvan kuvaukset ovat luisumassa kaaokseen, kertoo The Hollywood Reporter. Kuvaukset ovat vasta puolivälissä, mutta useampi merkittävässä roolissa vaikuttanut työryhmän jäsen on jättänyt projektin kesken. Viime viikolla ulos kävelivät päälavastaja ja art director.

Megalopolis-nimellä kulkevaa elokuvaa on sanottu Hollywood-veteraanin intohimoprojektiksi, jonka 120 miljoonan dollarin budjetti tulee Coppolan omista taskuista. Rahaa on silti kulunut suunniteltua enemmän, eikä tällä hetkellä ole varmuutta siitä, saadaanko elokuva valmiiksi.

Touhu alkaa sisäpiiriläisten mukaan muistuttaa Ilmestyskirja. Nyt -uusintaa. Vaikka sotaeepos voitti vuonna 1979 kaksi Oscaria ja Kultaisen palmun, on sen tekoprosessia kuvailtu äärimmäisen haastavaksi.  ”Me tulimme pikkuhiljaa hulluiksi”, on Coppola itse todennut luomansa klassikon kuvauksista viidakossa.

Megalopoliksessa on mukana pitkä rivi tähtiä, joihin lukeutuvat mm. Adam Driver, Forest Whitaker, Talia Shire ja Dustin Hoffman. Elokuva kertoo arkkitehdistä, joka haluaa rakentaa katastrofissa tuhoutuneen New Yorkin uudelleen.

Lähteet: The Hollywood Reporter, Vulture

Lisää luettavaa