Leonardo DiCaprio ei ole ainoa – 10 näyttelijää joilta on jäänyt Oscar-palkinto saamatta lukuisista ehdokkuuksista huolimatta

Jotkut näyttelijät tekevät vuodesta toiseen hienoja roolisuorituksia, mutta jostain syystä Oscar-palkinnot jäävät saamatta – lukuisista ehdokkuuksista huolimatta. Kuuluisin näistä näyttelijöistä on ehdottomasti Leonardo DiCaprio, joka on tänä vuonna taas ehdokkaana The Revenant -elokuvan pääosasta.

7.2.2016 19:00

Oscar-gaalan lähestyessä on ajankohtaista muistella näyttelijöitä, joilta Oscarit jäivät lukuisista ehdokkuuksista huolimatta saamatta. Alla on kymmenen näyttelijää, jotka ovat saaneet lukuisia Oscar-ehdokkuuksia, mutta siitä huolimatta eivät ole saaneet yhtään Oscar-palkintoa.

10. Leonardo DiCaprio – 5 ehdokkuutta elokuvista Gilbert Grape, Lentäjä, Blood Diamond – veritimantti, The Wolf of Wall Street ja The Revenant.

9. Irene Dunne – 5 ehdokkuutta elokuvista Cimarron, Theodora leikkii tulella, Rouvani sulhanen, Sanovat sitä rakkaudeksi ja Muistan äidin.

8. Arthur Kennedy – 5 ehdokkuutta elokuvista Nyrkkeilysankari, Kirkas voitto, Murhaajako?, Vihan tyyssija ja Yli kaiken ymmärryksen.

7. Amy Adams – 5 ehdokkuutta elokuvista Junebug, Doubt – Epäilys, Taistelija, Mestari ja American Hustle.

6. Albert Finney – 5 ehdokkuutta elokuvista Tom Jones – hulivilihurmuri, Idän pikajunan arvoitus, Pukija, Tulivuoren juurella ja Erin Brockovich.

5. Thelma Ritter – 6 ehdokkuutta elokuvista Kaikki Eevasta, Rakastelua, Laulu sydämessäni, Taskuvaras, Kaikki alkoi puhelimesta ja Alcatrazin vanki.

4. Glenn Close – 6 ehdokkuutta elokuvista Garpin maailma, Sisärengas, Voittajan paluu, Vaarallinen suhde, Valheet ja viettelijät ja Albert Nobbs.

3. Deborah Kerr – 6 ehdokkuutta elokuvista Poikani Edward, Täältä ikuisuuteen, Kuningas ja minä, Kuka tietää, Mr. Allison, Eri pöydissä ja Maankiertäjät.

2. Richard Burton – 7 ehdokkuutta elokuvista Serkkuni Raakel, Näin hänen kuolevan, Becket, Mies kylmästä, Kuka pelkää Virginia Woolfia , Tuhannen päivän kuningatar ja Hevonen.

1. Peter O’Toole – 8 ehdokkuutta elokuvista Arabian Lawrence, Becket, Leijona talvella, Hyvästi, Mr. Chips, The Ruling Class, Hurja mies, Vuosi huipulla ja Venus.

Kuva: Arabian Lawrence

Lähde: Taste of Culture

(Episodi/LV)

Lisää luettavaa