Lohikäärme ja ihmissusi teinirakkauden seuraavat kohteet

25.1.2011 12:59

Twilight-elokuvien vanavedessä kulkevat leffat romantisoivat seuraavaksi lohikäärmeet ja ihmissudet.

Käsikirjoittaja Nick Pustay muuttaa Sophie Jordanin fantasiakirjan Firelight elokuvamuotoon.

Kirja kertoo lohikäärmeestä, joka voi muuttua ihmismuotoon. Tyttölohikäärmeen harmiksi hänet yritetään naittaa toiselle liekkiliskolle. Ongelmia syntyy, kun tyttö ihmismuodossa rakastuukin ihmiseen, joka sattuu pahaksi onneksi olemaan salaisesta lohikäärmeitä metsästävästä lahkosta.

Firelight-nimellä on aiemmin tehty jo viisi elokuvaa. Yhden niistä on ohjannut muuan Steven Spielberg vuonna 1964. Elokuva ei kuitenkaan kertonut lohikäärmeistä vaan ulkoavaruuden lentävistä aluksista.

Pustay on jo aiemmin kiinnitetty ihmissusiromanssin Shiver kynänvarteen. Ihmissusia, teinejä, romantiikkaa, kuulostaako tutulta? Shiver-elokuvan on määrä ilmestyä ensi vuonna.

Shiver-elokuvaa aiemmin romantiikkaa ja ihmissusia sekoittaa elokuva Red Riding Hood – Punahilkka, joka nähdään Suomessa 8. huhtikuuta. Punahilkkaa esittää Amanda Seyfried (Rakkauskirjeitä Julialle, Mamma Mia!).

Lohikäärmeitä on käsitelty elokuvissa harvemmin. Viimeksi elokuvassa Näin koulutat lohikäärmeesi (2010) ja sitä ennen elokuvissa Tulen valtakunta (2002) ja Viimeinen lohikäärme (1996).

Kuva elokuvasta Red Riding Hood – Punahilkka.

Lähde: Dark Horizons

Lisää luettavaa