Louis C.K. teki näyttävän yllätyspaluun stand up -klubilla ahdistelusyytösten jälkeen – Yleisö osoitti suosiota seisaaltaan, toiset vaativat boikottia

Hän on palannut.

Koomikko Louis C.K. palasi yllättäen New Yorkin Comedy Cellarissa työnsä pariin. Kyseessä on ensimmäinen julkinen esiintyminen sitten marraskuun, kun viisi naista syytti koomikkoa seksuaalisesta ahdistelusta, mm. masturboimisesta edessään.

C.K. esiintyi 15 minuuttia stand up -klubilla. Noin 115-henkinen yleisö osoitti suosiotaan seisten. Show oli klubin omistajan mukaan tyypillistä Louis C.K.:ta. Vitsien aiheet käsittelivät rasismia, tarjoilijoiden tippausta ja paraateja. ”Kuulosti siltä kuin hän olisi työstänyt uutta materiaalia, melkein kuten aina 10 viime vuoden aikana hän tulee klubille ennen uuden ohjelmiston alkua.”

Koomikko Mo Amer esiintyi myös klubilla samana iltana. Hän kuvasi C.K.:n esityksen aiheuttaneen ”wow-efektin”. ”Klassista Louisia – todella, todella hyvää.”

Eräs tukija kuitenkin ilmaisi omistajalle, että olisi ollut suotava tietää tästä etukäteen ja vasta sitten tehdä päätöksen maksaakko pääsylipusta vai ei. Rolling Stone uutisoi aiheesta, ja pian keskustelupalstat täyttyivätkin äänistä laidasta laitaan. Osa toivoo, että Comedy Cellaria boikotoitaisi, koska he ottivat seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn esiintymään. Toiset taas pitävät luonnollisena, että jopa seksuaalisesta ahdistelusta syytetty voi harjoittaa ammattiaan.

Eräs kommentoija huomautti MeToo-kampanjan perimmäisestä tarkoituksesta: onko tarkoitus osoittaa valtarakenteiden heikkoudet ja saada ahdistelijat kuriin, vai tehdä ahdistelijoista työttömiä ja kostaa heille huono käytös.

Kuva Louie Come on God

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut