Lemmikkien salainen elämä

/ GENRE ENSI-ILTA 05.08.2016 TÄHDET

Illumination-animaatiostudio iski kultasuoneen jo ensimmäisellä pitkällä elokuvallaan Itse ilkimys (2010), josta tuli valtava hitti. Vuoden 2013 Itse ilkimys 2 ja viimevuotinen esiosa Kätyrit jatkoivat menestystarinaa.

Studion uusi animaatio Lemmikkien salainen elämä kertoo aivan uuden tarinan. Keskushahmo on terrieri nimeltä Max (Louis C.K. / Paavo Kerosuo), joka viettää omistajansa Katien (Ellie Kemper / Heljä Heikkinen) kanssa mukavaa elämää New Yorkissa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Katie tuo eräänä päivänä kotiin valtavan karvaturrin nimeltä Duke (Eric Stonestreet / Stan Saanila). Katie haluaa koirien antavan toisilleen seuraa, mutta Max pitää Dukea uhkana.

Taistelu omasta reviiristä kuitenkin jää taka-alalle, kun koirat joutuvat jännittävään seikkailuun muiden talon lemmikkien kanssa. Manhattanin kaduilla he kohtaavat hylätyistä lemmikeistä koostuvan rikollisjengin. Jengin johtaja on valkoinen pupu nimeltä Lumipallo (Kevin Hart / Roope Salminen), jonka söpön ulkokuoren alta paljastuu varsinainen Bunny the Killer Thing.

Lemmikkien salainen elämä on visuaalisesti upea heti ensimmäisistä kaupunkikuvista alkaen. Lukuisat erilaiset eläinhahmot on toteutettu kekseliäästi, ja tarina kaappaa vastustamattomasti mukaansa.

Elokuvan ikäraja on 7, mutta aivan pienille psille se ei välttämättä sovi, sillä mukana on todella jännittäviä ja pelottaviakin kohtauksia. Mukana ollut 11-vuotias apukriitikko kuitenkin nautti elokuvasta valtavasti. Myös alkukuvana esitettävä uusi Kätyrit-lyhytelokuva on hillittömän hauska ja kekseliäs.

Lemmikkien salainen elämä on jo osoittautunut maailmalla menestykseksi. Jatko-osa on näillä näkymin tulossa heinäkuussa 2018. Sitä ennen Illumination-studiolta ilmestyy Itse ilkimys 3, joka saa ensi-iltansa ensi vuoden kesäkuussa.


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat