M. Night Shyamalanin luottotuottaja on menehtynyt – Kaksikko teki vuonna 1999 tempun, johon pystyi ainoastaan Titanic

Sam Mercer oli kuollessaan 69-vuotias.

15.3.2024 10:30

Elokuvatuottaja Sam Mercer on menehtynyt.

Kuudennen aistin ja kuusi muuta M. Night Shyamalanin elokuvaa tuottanut Mercer aloitti uransa elokuvien saralla jo 1980-luvulla.

Hän toimi kuvauspaikkavastaavana vuosikymmenen hittikomedioissa, kuten Natsat, Faijalla hommat hanskassa ja Noidat.

Vuosikymmenen lopulla Mercer palkattiin Disneylle ja hän toimi tuotantopäällikkönä mm. Robin Williamsin klassikkoelokuvissa Hyvää huomenta, Vietnam ja Kuolleiden runoilijoiden seura.

1990-luvulla Mercer innostui tuottamaan independent-elokuvia, kuten Congo ja The Relic. Shyamalanin kanssa hän löi hynttyyt yhteen Kuudes aisti -elokuvassa, joka oli vuoden 1999 sensaatio.

Elokuva tuotti vain n. 44 miljoonan dollarin budjetilla huikaisevat 627,8 miljoonaa ja oli vuoden 2. katsotuin elokuva. Taakse jäi ainoastaan Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka.

Jotain Kuudennen aistin suosiosta kertoo, että elokuva oli viisi viikkoa putkeen Yhdysvaltojen teatterielokuvien listaykkönen ja tuotti jokaisena viikonloppuna yli 20 miljoonaa dollaria. Kyseessä oli ennätys, johon ei ollut pystynyt kuin Titanic, pari vuotta aiemmin.

Tästä alkoi kaksikon hedelmällinen yhteistyö, joka kesti 7 elokuvan ja 10 vuoden ajan.

”Hän oli minulle kuin isoveli, paras mahdollinen, jonka olisin koskaan voinut toivoa”, Shyamalan kirjoitti menehtyneen ystävänsä muistolle.

Mercer sairasti alzheimerin tautia. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa