Maailman parhaita elokuvia suoraan verkosta

Episodin päivittäisessä joulukalenterissa on mainittu hienoja elokuvia. Ohessa katsaus joulukalenterin ensimmäisen viikon valintoihin, jotka löytyvät verkon keskeisistä striimipalveluista.

Maksullisia kuukausipalveluita on usein moitittu vanhojen klassikoiden ja syvällisempien elokuvien syrjinnästä uudempien viihdeteosten myllytyksessä. Vertailussa Episodin joulukalenterista putkahtaneisiin elokuviin yksikään striimipalvelu ei voikaan varsinaisesti päteä. Siis yksin. Yhdessä niissä on kuitenkin elinvoimaa. Filmnet, HBO Nordic, Netflix ja Viaplay tarjoavat yhdessä 11 elokuvaa aakkosten alkupäästä.

HBO Nordic tarjoaa parhaan kattauksen vanhempia elokuvia: HBO:lta löytyvät komediaelokuvat Aamiainen Tiffanylla, Annie Hall ja Blues Brothers sekä striimipalveluiden outolintu, Gus van Santin Elephant.

Viaplay-tunnuksilla aukeaa mykkäaikakautta onnistuneesti muistanut The Artist (kuvassa) ja niin ikään Elephant.

Elephant on hämmentävästi saatavilla myös Netflixissä, eli samaan aikaan kolmessa eri palvelussa, mikä on yhdelle elokuvalle harvinaista. Muita joulukalenterin Netflixistä löytyviä nimikkeitä ovat American Beauty, Arkajalat, Batman Begins, Control ja Filmnetin kanssa jaettu Brokeback Mountain.

Brokebackin lisäksi Filmnetiltä löytyy kokaiinitarina Blow.

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät jutut