Angelina Jolie tosi pahana – ja suomeksi. Katso Maleficentin uusi traileri tästä

Maleficent – Pahatar kertoo nimensä mukaisesti Disney-animaatioiden unohtumattomimman konnan tarinan. Elokuvassa selviää Pahattaren omasta näkökulmasta, mikä kovetti haltian sydämen ja muutti hänet pahaksi niin, että hän Prinsessa Ruusunen -elokuvan (1959) alussa langettaa vastasyntyneen prinsessa ylle kuolettavan kirouksen.

Maleficentin ohjauksesta vastaa Robert Stromberg, jonka ohjausdebyytti elokuva on. Hän on vastannut lavastuksesta muun muassa elokuvissa Master and Commander: Maailman laidalla (2003), Avatar (2007) sekä Liisa Ihmemaassa (2010). Kahdesta jälkimmäisestä hän voitti Oscarinkin. Angelina Jolien kasvomaskista ja muusta naamioinnista vastaa myös moninkertainen Oscar-voittaja, Rick Baker.

Elokuvan Aurora eli prinsessa Ruusunen on Elle Fanning, joka on tuttu varsinkin tieteisjännäristä Super 8 ja Koti eläintarhassa -draamasta. District 9 -elokuvan pääosassa nähty Sharlto Copley on Auroran kuningas-isä. Harry Potter -elokuvien Rita Skeeter, Miranda Richardson on kuningatar Ulla, joka ilmeisesti myös on haltia ja näillä näkymin Pahattaren kiroaman Auroran vanhempia.

Juno Temple (Killer Joe), Imelda Staunton (Vera Drake) ja Lesley Manville (Vuosi elämästä) näyttelevät luultavasti Pahattaren haltiakollegoita – ainakin roolihahmojen nimet Thistletwit, Knotgrass ja Flittle viittaavat Prinsessa Ruususen Floraan, Faunaan ja Merryweatheriin. Pahatarta nuorena esittää India Eisley, joka näytteli vastikään Underworldin-kauhuelokuvasarjan Awakening-osassa.

Kenneth Cranham (Viiden päivän sota) näyttelee kuningas Henrya, joka animaatiossa on Auroraan rakastuvan prinssi Phillipin isä. Kyseistä prinssi uljasta näyttelee Brenton Thwaites, joka viime vuonna esiintyi Sininen laguuni -tarinan tv-versiossa. Sam Riley (Matkalla) nähdään Pahattaren oikeana kätenä, joka pystyy muuntautumaan korpiksi.

 

Aiheeseen liittyvät jutut