Mark Zuckerberg pahoitti mielensä Facebook-elokuvasta: ”He vain keksivät juttuja”

The Social Network

David Fincherin ohjaama ja Aaron Sorkinin käsikirjoittama The Social Network oli sekä kriitikkojen että yleisön mieleen vahvalla tarinallaan ja Jesse Eisenbergin erinomaisella tulkinnalla Facebookin luoneesta Mark Zuckerbergista.

Yksi joka ei kuitenkaan ole aivan niin vaikuttunut elokuvasta, on itse Zuckerberg. Nuorena miehenä Facebookin luonut Zuckerberg itse asiassa sanoo elokuvan loukanneen häntä.

”He vain vähän niin kuin keksivät juttuja, ja se todella satutti. He keksivät päästään koko tarinan siitä, että keksin Facebookin vain saadakseni mimmejä”, Zuckerberg tilittää. ”Oikea tarina vaati todella paljon työtä. Jos he olisivat todella tehneet elokuvan Facebookin synnystä, siinä olisin ollut minä koodaamassa kaksi tuntia putkeen.”

Zuckerberg on siis joutunut kohtaamaan yhden tarinankerronnan perusasioita: kaksi tuntia työlästä koodaamista ei vielä käänny draamaksi.

Käsikirjoittaja Aaron Sorkin ei kuitenkaan ota Zuckerbergin avautumista kevyesti. NBC Today -ohjelmassa Sorkin pyysi anteeksi elokuvan aiheuttamaa mielipahaa.

”Ymmärrän täysin. Tiedän, etten haluaisi elokuvaa tehtävän asioista, joita tapahtui minulle, kun olin 19-vuotias. Tarkoitus ei ollut loukata hänen tunteitaan”, Sorkin kertoo Page Sixin mukaan.

Sorkin on vasta kirjoittanut tosielämän tarinan Steve Jobsista ja adaptoi seuraavaksi Molly Bloomin muistelmakirjan Molly’s Gamen.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut