Martin Scorsesen elokuvan tekijät oikeuteen – ”rikollisuus, huumeidenkäyttö ja irstailu” olivat liikaa hahmon esikuvalle

Wolf of Wall Street

Wall Street -pankkiiri Andrew Greene on saanut luvan viedä eteenpäin 50 miljoonan dollarin oikeusjuttunsa Martin Scorsesen ohjaaman The Wolf of Wall Street -elokuvan tekijöitä vastaan.

Stratton Oakmont -firmassa, jonka elokuva näyttää äärimmäisen sikailun ja hedonismin tyyssijana, työskennellyt Greene on jättänyt haasteen, jossa sanotaan, että elokuvassa esiintyvä Nicky Koskoffin hahmo muistuttaa häntä.

Greenen mukaan elokuvan tekijöiden esittämä Koskoff-hahmo on haitallinen hänelle, ja oikeudessa esitettyjen papereiden mukaan hahmo näytettiin ”rikollisena, huumeidenkäyttäjänä, rappiollisena, irstaana ja vailla minkäänlaista moraalia tai etiikkaa”.

Elokuvan tuottaneen Paramountin lakimiesten mukaan Koskoff oli sekoitus useita ihmisiä, jotka Jordan Belfort mainitsee kirjassaan, johon The Wolf of Wall Street perustuu. Juttua käsittelevän tuomarin mukaan Greenen tarvitsee kuitenkin tässä tapauksessa vain osoittaa, että hänet tunteneiden ihmisten voidaan olettaa pystyvän yhdistämään hahmo Greeneen.

Yksi Greeneä ja Koskoffia yhdistävä tekijä on hahmojen tupeet, joista molemmat ovat saaneet lempinimensä: Koskoffia sanotaan elokuvassa ”Rugratiksi” ja Greeneä kutsuttiin työpaikallaan ”Wigwamiksi”.

Lähde: NY Daily News

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut