Marvel-pomo Victoria Alonson potkusotku sakenee: lakinainen väittää Disneyn hiljentäneen Alonson

Homma sakenee. Lakimies vihjailee, että Alonso hiljennettiin mielipiteidensä takia.

25.3.2023 11:28

Uutisoimmekin jo pitkäaikaisen Marvel-pomon Victoria Alonson erosta. Joidenkin lähteiden mukaan Alonso kuitenkin erotettiin, koska hän oli tekemässä Amazon Studiosin tuottamaa Oscar-ehdokaselokuva Argentina, 1985:ttä.

Disneyn sopimuksessa on ehto, jonka mukaan yhtiön työntekijät eivät saa työskennellä kilpailijoiden tuotannoissa.

Alonson lakinainen Patty Glaser sanoo väitteiden olevan täysin perättömiä. Glaser väittää Disneyn halunneen vain hiljentää Alonson, ja että tällä oli lupa työskennellä Argentina, 1985 -elokuvan parissa.

Argentiinalaissyntyinen Alonso ei olisi sisäpiirilähteiden mukaan pyytänyt Disneyltä lupaa argentiinalaisdiktatuurista kertovan elokuvan tekoon.

Samojen lähteiden mukaan Alonso mainosti julkisesti elokuvaa, vaikka häntä kiellettiin usean kertaan tekemästä niin. Hän jopa käveli Oscareihin Argentina, 1985 -ohjaaja Santiago Mitren kanssa, eikä Marvelin Black Panther: Wakanda Forever -porukan mukana.

– Pelkkä ajatus siitä, että Victoria olisi saanut potkut sen takia, että hän antoi muutaman haastattelun hänen henkilökohtaisen, ihmisoikeuksista ja demokratiasta kertovan Oscar-ehdokkuuden saaneen unelmaprojektinsa tiimoilta on naurettavaa. Etenkin, kun hänellä oli siihen Disneyn siunaus, Glaser sanoo.

– Homolla ja latinosyntyisellä Victorialla oli rohkeutta kritisoida Disneytä, ja sen takia hänet hiljennettiin. Victoria poistettiin kuvioista, koska hän ei suostunut tekemään sellaista, minkä uskoo olevan väärin. Disney ja Marvel tekivät todella surkean päätöksen ja siitä seuraa vielä vakavia jälkiseurauksia. Tarina jatkuu vielä ja Victoria paljastaa pian kaiken, Glaser päättää tiedotteensa.

Huhut kertovat, että potkut johtuvat siitä, koska Alonso kritisoi vuoden 2022 GLAAD Awards -gaalassa Disneyn entisen pääjohtajan Bob Chapekin kantaa kohuttuun ja parjattuun Don’t Say Gay -lakiin. Lähteen mukaan Alonson Marvel-pressiesiintymiset kiellettiin heti tämän jälkeen.

Disney kieltää kaikki Alonson ja Glaserin väitteet.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa