Toksinen työpaikka vai ei? Marvel Studiosin pitkäaikainen johtaja Victoria Alonso jätti yllättäen pestinsä

Disneyn ja Marvelin työympäristö on puhuttanut jo pitkään.

24.3.2023 13:31

Internetissä keskustellaan parhaillaan Marvel Studiosin entisen tehoste- ja animaatiojohtajan (President of Physical, Post Production, VFX and Animation) Victoria Alonson äkillisestä erosta.

Kova huhumylly käynnistyi heti eron jälkeen. Alonsoa syytetään ”kuninkaantekijäksi”, eli Alonso olisi systemaattisesti vaikeuttanut hänet haastaneiden tai suututtaneiden työntekijöiden elämää työpaikalla, tehden työilmapiiristä toksisen, samalla suosien häntä miellyttäviä tekijöitä.

Nyt kuitenkin eräs nimettömäksi jäänyt erikoisefektityöntekijä kertoo toista. Hänen mukaansa Alonso oli hyvinkin kannustava uusia näyttelijöitä ja tekijöitä kohtaan. Alonso oli hänen mukaansa aina erittäin ammattimainen.

Samalla toisenlaiset huhut kertovat Alonson saaneen oikeasti potkut.

Marvelin, ja samalla Disneyn, animaatio- ja erikoisefektityöntekijöiden huonoista työoloista on uutisoitu tiuhaan tahtiin etenkin korona-aikana, kun Disney puski hurjan määrän uutta sisältöä Disney Plussaan. Alonson nimi on noussut näissä tarinoissa esille.

Alonsolla on entisten työntekijöiden mukaan käytössä musta lista. Jos sille päätyy, ei tee enää koskaan työtä Marvelin kanssa.

Huhut kertovat myös, että Alonson eroa vaadittiin Disneyn korkeammilta tahoilta sekä lakitiimin puolelta.

Alonso on yksi Marvelin elokuvauniversumin MCU:n luojista. Hän on toiminut kaikkien Marvel-tuotantojen tuottajana sitten vuoden 2008 Iron Manin.

Lähde: CBR

Lisää luettavaa