Monipuolinen Hollywood-kaunotar Olivia Wilde täytti 39 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Sylkykohu aiheitti päänvaivaa.

10.3.2023 05:30

Tänään 39 vuotta täyttävä Hollywood-näyttelijä Olivia Wilde on näytellyt 2000-luvun alusta lähtien useissa televisiosarjoissa kuten O.C., Donnellyn mafiaveljet ja House. Elokuvien puolella hänet on nähty muun muassa tuotannoissa Turistas (2006), Tron: Perintö (2010), The Next Three Days (2010), Cowboys & Aliens (2011), The Change-Up (2011) ja In Time (2011).

Wilde on nykyisin myös Hollywood-ohjaaja. Debyyttinsä hän teki lyhytelokuvassa Free Hugs (2011). Sen jälkeen vuonna 2016 hän ohjasi kaksi musiikkivideota, joista toinen oli Red Hot Chili Peppersin Dark Necessities.

2019 hän pääsi näyttämään kyntensä pitkän elokuvan parissa, kun hän ohjasi leffan Booksmart (2019). Elokuva sai ylistystä, ja sen IMDb-arvosana on 7,1. Vuonna 2020 tuli jälleen lyhäri Wake Up, ja vuonna 2022 pitkän elokuvan ohjaustyö Don’t Worry Darling.

Väitetty sylkeminen aiheutti kohua

Psykologisen trillerin näyttelijöinä nähtiin Wilde itse, Florence Pugh, Wilden entinen kumppani Harry Styles, Chris Pine ja Gemma Khan. Elokuva sai enimmäkseen positiivisia arviota, mutta jotkut kritisoivat sitä juonesta ja elokuvan rytmityksestä.

Leffan tiimoilta oli myös kohua, sillä Styles väitetysti sylki Pinen päälle Venetsian elokuvajuhlien aikana, istuessaan Wilden ja Pinen viereen. Molemmat näyttelijät ja myös Wilde kiistivät tapauksen. Voit arvioida tilannetta alla olevasta videosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Alla listattuna joitakin mielenkiintoisia faktoja Wildesta.

Hän vietti kuukauden elokuvan Unelmien naapuri (2004) kuvauksissa, kunnes häntä kysyttiin mukaan siihen. Hän sai pienen roolin Kellin ystävänä.

Olivia Wilden oikea sukunimi on Cockburn. Hän on sekä Yhdysvaltain että Irlannin kansalainen.Hän otti inspiraatiota taiteilijanimeensä näytelmäkirjailija Oscar Wildelta.

Wilde on intohimoinen kokki. Hän pitää ruoanlaittoa rentouttavana ja luovana puuhana, ja sillä voi Wilden mukaan osoittaa myös rakkautta. Hän jopa kävi kokkikoulua Irlannissa terävöittääkseen taitojaan.

Wilde on kiinnostunut klassisista autoista. Hän omistaakin ainakin vuoden 1967 Mustangin, 1958 Chevrolet Biscaynen ja 1959 Thunderbird Convertiblen.

Seuraavana supersankareiden pariin

Wildelta ei ole listattuna IMDb:ssä uusia elokuvia näyttelijänä. Häntä vaikuttaakin kiinnostavan nykyään ohjaajan ura vähintään yhtä paljon. Häneltä on tulossa ohjaajana vielä nimeämätön supersankarielokuva Sonyn ja Marvelin alaisuudessa. Leffa keskittyy naishahmoon, ja hahmon on spekuloitu olevan Spider-Woman.

Toinen ohjaus on nimeltään Perfect. Se kertoo amerikkalaisen voimistelijan Kerri Strugin tarinan vuoden 1996 olympialaisissa.

Olivia Wildella on tili Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Steven Spielberg kertoi mitä elokuvaa hän katselee toistuvasti – ”Se on yksi harvoista…” – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, The Richest, Vogue, FandomWire, Today

Lisää luettavaa