Marvelin ykkösvaihtoehto Iron Manin rooliin paljastui – miestä ei kiinnostanut, sitten Robert Downey Jr. sai pestin

”Hän ei ollut kiinnostunut.”

15.5.2023 18:00

Marvel Studiosin johtaja Kevin Feige paljasti, ettei Robert Downey Jr. ollut alkuperäinen ykkösvaihtoehto Iron Manin rooliin.

Feige piti puheen Etelä-Kalifornian yliopiston valmistujaisseremoniassa, jossa hän kertoi Iron Manin roolittamisesta. Oikean näyttelijän löytämisestä oli kova paine, sillä Iron Man oli ensimmäinen elokuva Marvelin elokuvauniversumissa.

”Kun roolitimme Iron Manin esittäjää, katsoimme monia eri näyttelijöitä. Meidän piti löytää täydellinen sekoitus sydäntä, vahvuutta ja karismaa. Kun kyseessä oli ensimmäinen ilmestyvä Marvel-elokuva, panokset eivät olisi voineet olla kovempia. Elokuvan menestyminen ja koko studion tulevaisuus oli yhden henkilön hartioilla”, Feige kuvaili.

”Ja se ei ollut helppo tehtävä, mutta yhdessä tiimini, roolittajiemme ja ohjaajamme Jon Favreaun kanssa karsimme listaa. Tarkensimme oikeaan kaveriin ja teimme tarjouksen ykkösvalinnallemme: näyttelijälle, joka täytti kaikki ne vaatimukset, ja olimme varmoja, että hänestä tulisi suuri hitti. Ja hänen nimensä oli tietysti Clive Owen. Hän kieltäytyi. Hän ei ollut kiinnostunut.”

”Ja se on elämän kirjoittamaton sääntö. Se, että et saa ykkösvalintaasi, voi olla mahtavin juttu mitä sinulle voi tapahtua. Tiedätkö, mikä on parempaa kuin ykkösvalinnan saaminen? Oikean valinnan saaminen. Ja meidän tapauksessa se valinta oli Robert Downey Jr. – ja ensimmäinen studiona tekemämme elokuva päätyi olemaan yksi vuoden parhaat arviot saaneista ja menestyneimmistä elokuvista”, Feige summasi.

Owen tunnetaan muun muassa elokuvista Ihmisen pojat, Inside Man ja Sin City sekä The Knick -sarjasta.

Lähde: The Direct

Lisää luettavaa