Matt Damonin valkopesusta syytetty rooli sai puolustajan – ”syvästi kiinni kiinalaisessa kulttuurissa”

Näyttelijän valinta Kiinan muurin rakentamisen aikoihin sijoittuvaan elokuvaan on herättänyt paheksuntaa.

Ohjaaja Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers) puolustaa Matt Damonin valintaa The Great Wall -elokuvan pääosaan.

Yimoun mukaan ”ensimmäistä kertaa elokuva, joka on syvästi kiinni kiinalaisessa kulttuurissa, ja jossa on yksi isoimpia kiinalaisten näyttelijöiden joukkoja, tehdään tällaisella skaalalla koko maailman laajuiselle yleisölle.”

”Mielestäni se on trendi, jonka elokuvateollisuutemme pitäisi omaksua”, Yimou sanoo.

The Great Wallissa Damon esittää Kiinan muuria pahoilta hirviöiltä puolustavaa sotilasta. Sitcom-tähti Constance Wu on kritisoinut elokuvaa, sanoen sen vahvistavan ”rasistista myyttiä, jonka mukaan vain valkoinen mies voi pelastaa maailman.”

Yimou kuitenkin haluaa tehdä selväksi, ettei elokuva kerro Kiinan muurin rakentamisesta tai aseta Damonin hahmoa kiinalaisten pelastajaksi.

”Matt Damon ei esitä roolia, joka olisi alun perin kirjoitettu kiinalaiselle näyttelijälle. Hänen hahmonsa ilmestyminen on tärkeä juonenkäänne. Tarinassamme on viisi sankaria, joista hän on yksi – kaikki muut ovat kiinalaisia.”

Matt Damonin valinta noin 140 miljoonan dollarin elokuvaan on hyvin luonnollista, sillä yhdysvaltalais-kiinalaisella rahalla tehdyn The Great Wallin on tarkoitus valloittaa sekä Kiinan että muun maailman lippuluukut – ja se tarvitsee nimiä, jotka vetoavat ympäri maailman.

Lähde: EW

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut