McDonald’sin hampurilaisista tulee elokuvatähtiä – pikaruokaketjun synnystä The Social Network -tyylinen synkkä elokuva

Koska syntytarinat ovat nyt kuuminta huutoa, on pikaruokaketju McDonald’skin tietysti saamassa omansa.

Elokuvaa ei kuitenkaan tule ohittaa vain hampparimainoksena, sillä projektia kiertelee varsin mielenkiintoisia nimiä, vaikka se onkin vasta alkutekijöissään.

Blind Side ja Saving Mr. Banks -elokuvat ohjannut John Lee Hancock on puheissa luotsatakseen elokuvan, jonka pääosaan on aiemmin kosiskeltu Tom Hanksiä ja Michael Keatonia. Hank on The Hollywood Reporterin tiedon mukaan kieltäytynyt roolista, mutta Keaton on osoittanut kiinnostuksensa, ja tekee päätöksensä, kun ohjaaja varmistuu.

The Founder -niminen elokuva kertoo tarinan Ray Krocista, joka tapasi 1950-luvulla mäkkärin perustajat Mac ja Dick McDonaldin, huomatakseen heidän käsissään olevan mahdollinen miljoonabisnes. Kroc avasi oman McDonald’s-ketjunsa vuonna 1955, mutta ajautui kuitenkin erimielisyyksiin veljesten kanssa ja päätyi ostamaan yhtiön heiltä 2,7 miljoonalla dollarilla. Loppu onkin sitten historiaa.

The Founderin käsikirjoittaa Robert Siegel, jonka käsialaa ovat myös Big Fan, The Wrestler ja Turbo. Elokuvaa kuvaillaan The Social Networkin ja There Will Be Bloodin kaltaiseksi tarinaksi, joten mitään iloista pelleryöppyä ei kannattane odotella.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut