“Meillä on ongelma” – Bruce Willis oli hankala Renny Harlinille Die Hard 2:n kuvauksissa

Willis ei halunnut heittää vitsejä.

6.1.2023 23:00

Renny Harlin ja Bruce Willis eivät olleet yhtämielisiä Die Hard 2:n kuvauksissa elokuvan huumorista.

Harlin muisteli Empiren haastattelussa ohjaamansa jatko-osan kuvauksia ja kertoi, kuinka Willis halusi tehdä esittämästään John McClanesta vakavan hahmon eikä sanoa sutkautuksia, joista hahmo myös tunnetaan. Haastattelu alun perin julkaistiin Empiren tammikuun 2021 numerossa.

– Bruce oli muuttunut tv-sarjan Konnankoukkuja kahdelle tähdestä elokuvatähdeksi yhtäkkiä yhden elokuvan myötä. Ei ole epätavallista, että kun näyttelijät pääsevät siihen asemaan, että he kehittävät itselleen eri tavoitteita. Brucella oli alusta asti ajatus, että hän haluaisi näytellä John McClanea täysin vakavasti ja elokuvan täytyisi olla täysin vakava, Harlin kertoi.

– Sanoin hänelle: ”Se ei ole John McClane, jota yleisö rakastaa. Heidän mielestään olet nyt heidän ystävänsä, ja he eivät halua menettää ystäväänsä.” Meillä oli isoja erimielisyyksiä tästä. Hän totesi: ”One-linerit ja vitsikkäät kommentit – ne ovat hevonp*skaa. Kun elämiä on vaarassa, et voi sanoa tuollaisia.” Sanoin: ”Joo, et oikeassa elämässä, mutta tämä on elokuva. Tämä on Die Hard.”

Keskusteluihin piti ottaa mukaan myös elokuvan tuottaja Joel Silver.

– Se kärjistyi siihen, että minun piti mennä Joelin luokse ja sanoa: ”Meillä on ongelma.” Meillä oli iso tapaaminen, Joel, Bruce ja minä. Lopputulos oli, että Bruce suostui tekemään niin monta ottoa sellaisella tyylillä niin kuin hän itse haluaa, ja sitten me tekisimme yhden oton kuin minä halusin ja huumorin kanssa. Hän teki sen vastahakoisesti eikä ollut tyytyväinen, mutta hän teki ne. Lopulta joka ikinen hauska hetki, jonka saimme talteen – jopa jos hän väläytti hymyn ennen kuin hän tajusi kameroiden olevan päällä – laitettiin elokuvaan. Ensimmäinen kysymys, mitä johtajat kysyivät nähtyään elokuvan, oli: ”Onko elokuvassa lisää humoristisia hetkiä?” Sanoin: ”Ei valitettavasti, käytin kaiken mitä minulla oli.”

Die Hard 2 on katsottavissa Disney Plussassa.

Lähde: Empire

Lisää luettavaa