Menestyssarjan näyttelijä kertoo sairastaneensa HIV:tä jo 14 vuotta: ”Haluan häivyttää stigmaa sairauden ympäriltä”

Hän päätti kertoa asiasta julkisesti.

27.5.2021 22:31

Rolling Stone uutisoi, että Emmy-palkittu näyttelijä ja Oscar-gaalan punaisen maton säväyttäjä Billy Porter on elänyt HIV:n kanssa jo 14 vuotta. Hän kertoo saaneensa diagnoosin vuonna 2007. Hänet muistetaan muun muassa menestyssarjasta Pose, sekä Broadwayn Kinky Boots -näytelmästä.

Hän kertoi läheisilleen, äitiään lukuunottamatta sairaudesta. Hän piti diagnoosin kuitenkin visusti salassa työelämäänsä liittyviltä ihmisiltä. ”Se olisi ollut vain yksi tapa lisää syrjiä minua, jo tarpeeksi syrjityllä alalla”, Porter sanoo.

Hänen äitinsä elää pienessä uskovaisyhteisössä, mikä oli syy pitää diagnoosi salassa. Tarkoitus oli paljastaa se vasta äidin kuoltua, mutta hän muutti mielensä. ”Hän sanoi, olenko tosiaan kantanut tätä sisälläni 14 vuotta? Älä koskaan enää tee näin. Olen äitisi ja rakastan sinua kaikesta huolimatta”, hän vastasi.

Porter kertoo olevansa HIV:stä huolimatta terveempi kuin koskaan, ja kiitos kuuluu nykyaikaisille lääkkeille. ”Tältä HIV positiivisuus näyttää nykyään. Tulen kuolemaan johonkin muuhun, ennen kuin kuolen tähän.” Hän halusi tulla julkisuuteen, koska haluaa häivyttää stigmaa sairauden ympäriltä.

Lisää luettavaa