Ewan McGregor näyttelee homoseksuaalia roolihahmoa tulevassa sarjassa – Ymmärtää, että saattaa aiheuttaa kohun

McGregor pohti asiaa paljon.

30.4.2021 23:40

Näyttelijä Ewan McGregor antoi haastattelun Hollywood Reporterille. Hän keskustelee muun muassa uudesta minisarjasta Halston, joka kertoo muotisuunnittelija Halstonista (1932–1990). Hän oli yksi aikansa arvostetuimmista amerikkalaisista suunnittelijoista, ja hyvä ystävä esimerkiksi Liza Minnellin ja Andy Warholin kanssa.

McGregor kuitenkin punnitsi roolin ottamista jonkin aikaa – Halston oli avoimesti homoseksuaali ja korkeasti aikanaan profiloitunut. McGregor on näytellyt homoseksuaalia aiemmin elokuvissa The Pillow Book ja I Love You Philip Morris. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja pelko julkisesta kohusta on suuri.

Esimerkiksi Billy Porter on sanonut, että näyttelijän seksuaalinen suuntautuminen aiheuttaa ongelman, koska heteronäyttelijöille annetaan aina palkintoja seksuaalisten vähemmistöjen esittämisestä, mutta homoseksuaalit näyttelijät saavat harvoin heterorooleja, saati niistä palkintoja.

”Ymmärrän keskustelun, ja kunnioitan sen molempia puolia, todella. En ole kävellyt Billy Porterin kengissä. En tiedä, miltä tuntuu menettää rooleja seksuaalisuuteni takia. Voin vain kunnioittaa hänen näkökulmaansa. Jos kyse olisi ollut enemmän Halstonin seksuaalisuudesta, silloin ehkä olisi oikein, että homonäyttelijä saisi roolin. Tässä tapauksessa – enkä halua kuulostaa siltä, että yrittäisin luikerrella tästä ulos, koska mietin tätä paljon – minusta tuntui, että se oli vain osa hänen persoonaansa”, McGregor kertoo.

Lisää luettavaa