Mestarikoomikko Mel Brooks kertoi mielipiteensä: Tämä on kaikkien aikojen hauskin komedia

14.4.2014 08:43

Mel Brooks oli vuosien ajan Hollywoodin menestyksekkäimpiä koomikoita.

Muun muassa Avaruusboltseista ja Mielettömästä maailmanhistoriasta tunnettu elokuvantekijä ei ole erityisen vaatimaton puhuessaan omasta tuotannostaan. Viime vuodet hiljaiseloa viettänyt Brooks oli matkalla elokuvansa Villiä hurjempi länsi 40-vuotiserikoisnäytökseen kun hän kertoi toimittajalle elokuvan olevan myös oma suosikkinsa.

”Minun ei pitäisi sanoa näin, mutta tämä voi hyvinkin olla kaikkien aikojen hauskin elokuva kautta aikojen”, Brooks luonnehti omaa elokuvaansa.

Brooks kertoi, että kaikki tuotantoyhtiö Warner Bros:illa eivät kuitenkaan ajatelleet samoin, kun Villiä hurjempi länsi esitettiin ensimmäistä kertaa yhtiön johtoportaalle vuonna 1974.

”Ensimmäisessä johtajille järjestetyssä näytöksessä naurettiin hyvin vähän. John Calley, joka oli yhtiön pääjohtaja, nauroi, kuten myös Dick Shepard, Jumala heitä kiittäköön”, Brooks kertoo.

Näytökseen osallistui heidän lisäkseen myös kahdeksan muuta pomoa, jotka olivat näkemästään järkyttyneitä.

”Lopulta Leo Greenfield (silloin levityspäällikkö) – mukava tyyppi – sanoi, ’En ole koskaan pyytänyt Warner Bros:ia hylkäämään elokuvaa, mutta hylkääthän sinä tämän'”

Brooks piti pintansa vastarinnan keskellä. Kun johtajat pitivät hänen komediaansa liian vulgaarina – karkeana – amerikkalaisen yleisön makuun, Brooks manasi, että amerikkalainen yleisö on vulgaaria. Hänen veikkauksensa osui oikeaan, sillä elokuvasta tuli WB:n isoin hitti kyseisenä vuonna.

Lähde: Hollywood Reporter

(Episodi/JA)

Lisää luettavaa