Mia Kankimäen kirja Naiset joita ajattelen öisin kääntyy televisiosarjaksi

Mia Kankimäki. Kuva: Tommi Tuomi / Otava.

Sarjassa yhdistellään todellisia ja kuvitteellisia tapahtumia.

Napafilms oy -elokuvatuotantoyhtiö on ostanut oikeudet Mia Kankimäen teokseen Naiset joita ajattelen öisin.

Kirjan pohjalta kehitellään draamasarjaa, joka yhdistää sekä todellisiin tapahtumiin perustuvaa yönaisten tarinaa että fiktiivisen päähenkilön elämää.

”Tämä on seikkailu elokuvakerronnan eri muotojen parissa, vahvan sisällön ääressä” tuottaja Marianne Mäkelä sanoo.

Sarjan ohjauksesta vastaavat yhteistyössä Saara Cantell (Ainoat oikeat, Onneli ja Anneli -elokuvat) ja dokumenteista tunnettu Anu Kuivalainen (Orpojen joulu, Lauluja rakkaudesta).

Sarjan pääkäsikirjoittaja Anna Ruohonen tiivistää ajatuksen sarjan takana: ”Mia Kankimäen kirjan ja hänen yhteen kokoamiensa yönaisten ansiosta olen tuntenut olevani vähemmän yksin – sekä matkoilla, että kotona. Tämä on teoksen keskeinen lahja lukijalle, ja sen haluaisimme säilyttää myös tässä audiovisuaalisessa teoksessa”

”Olen innoissani Napafilmsin konseptista ja siitä että tämä upeiden, ansioituneiden elokuvantekijöiden tiimi on yhdistänyt taitonsa kertoakseen yönaisten tarinat tv-sarjan keinoin”, kertoo kirjailija Mia Kankimäki tiedotteessa.

Naiset joita ajattelen öisin -kirjan oikeudet on myyty 20 maahan, ja se on julkaistu muun muassa Italiassa, Ranskassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.