Mielipiteet jakanut kotimainen elokuva palkittiin Etelä-Afrikassa

Visa Koiso-Kanttila palkittiin parhaana ohjaajana Cape Town International Film Festivalilla elokuvasta Kaiken se kestää.

23.10.2017 16:12

Visa Koiso-Kanttilan fiktioelokuva Kaiken se kestää kilpaili Etelä-Afrikassa Kapkaupungin Cape Town International Film Festivalin pääsarjassa. Kansainvälisen tuomariston puheenjohtajana toimi turkkilainen Alin Tasciyan, joka on myös kansainvälisen elokuvakriitikkojen liiton FIPRESCI:n puheenjohtaja. Samassa sarjassa kilpailivat muun muassa Saamelaisveri sekä Flatliners.

Kaiken se kestää sai kansainvälisen ensi-iltansa kesäkuussa Moskovan elokuvafestivaaleilla, ja sitä esitetään lähiaikoina lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuvan kotimainen teatteriensi-ilta oli syyskuussa, jolloin se jakoi Episodin toimituksen mielipiteet haarukkaan kahdesta neljään tähteä.

Kansainvälisellä nimellä Star Boys kulkeva Kaiken se kestää on Koiso-Kanttilan ensimmäinen näytelmäelokuva. Hän on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista dokumenttielokuvaohjaajista, jonka dokumentit kuten Karkotetut (1997), Isältä pojalle (2004), Talvinen matka (2007) ja Miehen kuva (2010) ovat voittaneet lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa