Mies joka pelasti Star Warsin – Hollywood-tuottaja Alan Ladd Jr. on kuollut

Arvostettu tuottaja on poissa.

3.3.2022 10:02

Maineikas tuottaja Alan Ladd Jr. on kuollut. Hän oli kuollessaan 84-vuotias.

Hollywoodin vaikutusvaltaisimpiin tuottajiin ja studiojohtajiin kuulunut Alan Ladd Jr. tunnettiin muun muassa Oscar-palkitun Braveheartin tuottajana.

Hänen saavutuksiinsa kuuluu myös ensimmäisen Tähtien sodan tuotannon turvaaminen. Ladd Jr. antoi elokuvalle vihreää valoa Fox-studion johtajana, kun muut elokuvayhtiöt eivät olleet tieteisseikkailusta kiinnostuneita.

Fox tuotti Laddin johtajakaudella studion menestyksekkäimpiä elokuvia. Elokuvat, kuten Ennustus, Blade Runner ja Alien syntyivät pitkälti Laddin myötävaikutuksella.

Hän perusti myös oman yhtiön The Ladd Company ja työskenteli myöhemmin myös MGM-studion johdossa vastaten muun muassa menestyselokuvista Avaruusboltsit, Kala nimeltä Wanda ja Sademies.

Ladd Jr:llä oli kyky tuottaa laatuelokuvia, jotka menestyivät kaupallisesti. Toisin kuin monilla Hollywoodin studiomoguleilla, hänellä oli maine kohteliaana ja ystävällisenä henkilönä.

”Tällä alalla on käärmeitä, ja sitten on Alan Ladd Jr.”, kerrotaan Ennustuksen ja Tappavan aseen ohjaajan Richard Donnerin sanoneen.

Ladd Jr. aloitti uransa kuuluisan näyttelijäisänsä Alan Laddin tuotannoissa toimien ensin sijaisnäyttelijänä. Hän siirtyi myöhemmin agentiksi ja tuottajaksi. Hänen viimeisimpiin elokuvatuotantoihinsa kuului Ben Affleckin jännäri Gone Baby Gone (2007).

Lähde: Hollywood Reporter

Lisää luettavaa