Mikä on viimeisin elokuva, jota vastaan Quentin Tarantino on kokenut kilpailevansa?

The Hateful Eight -elokuvan jälkituotantoa työstävä Quentin Tarantino on antanut Vulturelle pitkähkön haastattelun, jossa vastailee erinäisiä aiheita ja omaa uraansa käsitteleviin kysymyksiin.

Tuttuun tapaan ohjaaja pitää itseään varsin korkealla, eikä ole kiinnostunut kritiikistä tai siitä, mitä tältä odotetaan. Haastattelussa myös kysytään, tunteeko Tarantino kilpailevansa muiden huippuohjaajien, kuten Paul Thomas Andersonin kanssa.

”…Tämä saattaa kuulostaa egoistiselta, mutta en tunne kilpailevani enää kenenkään muun kanssa. Kilpailen itseni kanssa. David O. Russell (American Hustle) saattaa tehdä vuoden isoimman hitin, eikä se vie minulta mitään pois. En voisi olla onnellisempi, että Rick Linklater oli Oscareissa tänä vuonna.”

Viimeisen kerran Tarantino koki olevansa kilpailuasemassa viime vuosikymmenellä.

”Viimeisimmän kerran, kun koin olevani kilpailuasemassa, oli kun tein Kill Billiä, ja vastustajani oli The Matrix Reloaded. Se oli Damokleen miekka, joka odotti päidemme yläpuolella silloin. Sitten näin sen elokuvan ensi-illassa ja kävelin ulos teatterista laulellen Jay Z:n biisiä ’S-dot-Carter / Y’all must try harder / Competition is nada.’ Ajattelin vain, että antakaa v*ttu tulla. Tuostako minä olin huolissani? Voihan helvetti.”

Suorasanainen Tarantino kuitenkin osaa hehkuttaa muitakin tekijöitä. Vulturelle ohjaaja kertoo, että monet Oscar-ehdokkaina olleet tai palkitut elokuvat tullaan unohtamaan nopeasti, mutta David O. Russellin The Fighter on elokuva, jota tullaan katsomaan vielä 30 vuoden päästä. Yksi syy tähän on se, että Russell on – Tarantinon lisäksi tietenkin – parhaita näyttelijänohjaajia tällä hetkellä.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut