Millie Bobby Brown täytti 19 vuotta – tiesitkö tähden kuuroudesta ja väkivaltaisesta harrastuksesta?

Ura alkoi aikoinaan sattuman kautta.

19.2.2023 05:30

Millie Bobby Brown nousi tähdeksi Netflixin hittisarjasta Stranger Things, jonka roolista hän sai Emmy-ehdokkuuden 13-vuotiaana. Aika kulkee nopeasti, sillä Brown oli vasta pikkutyttö sarjan ensimmäisellä kaudella, ja tänään hän täyttää jo 19 vuotta.

Näyttelijäura Brownilla alkoi puolivahingossa. Hän halusi jotain ajanvietettä lauantaipäiviksi, ja hän päätyi näyttelijäkursseille. Niistä hänet bongasi Hollywoodin kykyjenetsijä, joka soitti Millien vanhemmille kertoen, että ”hänellä on vaistoja, joita ei voi opettaa”.

Hän sanoi Millien vanhemmille, että Brown kelpuutettaisiin Hollywoodin parhaiden lasten joukkoon. Vanhemmat pakkasivat kimpsunsa ja ja ajoivat Orlandosta Los Angelesiin.

Viikon sisällä Millie tapasi kaupungin parhaita agentteja, ja kaikki tarjosivat hänelle edustusta. Oltuaan kolme kuukautta Hollywoodissa, hän sai roolin fantasiadraamasarjasta Once Upon a Time in Wonderland (2013).

Alla lueteltuna joitakin asioita, joita et ehkä tiedä nuoresta näyttelijästä.

The Late Show with Stephen Colbert -ohjelmassa häneltä kysyttiin peloista, ja hän sanoi pelkäävänsä eniten haita, pimeyttä ja bungaloweja.

Tähden suosikkielokuva on Up (2009), ja hän on Liverpool FC:n kannattaja. Vapaa-ajallaan Brown harrastaa nyrkkeilyä.

Hän on yllättäen kuuro vasemmasta korvastaan. Korvassa oli kuulonalenema jo hänen syntyessään, ja korvasta tuli hiljalleen täysin kuuro.

Fanit ovat havainneet, että Brown muistuttaa nuorta Carrie Fisheria, Verkossa onkin järjestetty vetoomuksia, joiden avulla Brown haluttaisiin saada näyttelemään nuorta prinsessa Leiaa. Vuoden 2018 halloweenina hän pukeutui prinsessa Leiaksi.

Brown nähdään seuraavaksi scifiseikkailussa The Electric State. Elokuvassa on nimekäs tähtikaarti, sillä mukana ovat muun muassa Chris Pratt, Giancarlo Esposito (ääni), Brian Cox, Billy Bob Thornton, Ke Huy Quan  ja Stanley Tucci.

Elokuva perustuu Simon Stålenhagin sarjakuvaan, joka kertoo erilaisesta vuoden 1997 ajasta. Ihmiset ovat eristettyinä virtuaalikypärissään, ja meneillään on taistelu omituista, hirviömäistä droonirotua vastaan. Kaiken tämän keskellä robotti ja teini-ikäinen tyttö nimeltään Michelle matkustavat Yhdysvaltain länsirannikolle etsimään tytön kadonnutta veljeä.

Brown on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Jack Nicholsonin vieraantunut tytär, 28, isästään: ”Minulle jaettiin todella paskamainen kortti” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa