Mitä ihmettä?!? Kuningatar tienasi prinssiä vähemmän Netflixin suursarjassa!

Viihdemaailmassa on alettu puhua palkkauskäytännöistä avoimemmin, ja palkkatasa-arvoa peräänkuulutetaan huomattavasti julkisemmin kuin aikaisemmin.

14.3.2018 10:50

Sitä voisi kuvitella, että yksi kaikkien aikojen kallein sarja, joka kertoo kuningattaresta ja naisesta tämän julkisivun takana, maksaisi pääroolin esittäjälle luonnollisesti eniten palkkaa, mutta uusien paljastusten mukaan näin ei ole Netflixin The Crown -sarjan kohdalla.

Claire Foy on näytellyt kuningatar Elisabet II:sta kahden tuotantokauden ajan ja voittanut roolistaan lukuisia arvostettuja palkintoja. Matt Smith näyttelee kuningattaren aviomiestä prinssi Philipiä, joka kipuilee vaimonsa merkittävän aseman kanssa.

Sarjan tuotantoyhtiön Left Bankin edustajat kertoivat eilen suuressa televisioalan konferenssissä Smithin saaneen roolistaan enemmän palkkaa, sillä hän tuli sarjaan suurena Doctor Who -tähtenä, kun taas Foy oli ennen sarjaa paljon tuntemattomampi. Tuotantoyhtiön edustaja kommentoi lisäksi sarjan tulevista kausista:

– Jatkossa kukaan ei tienaa enemmän kuin kuningatar.

The Crown vaihtaa tulevalle kolmannelle kaudelle kaikki pääosien näyttelijät ajan kulumisen ja juonen nopean liikkumisen vuoksi.

Yleensä näyttelijät saavat palkkaa sen mukaan, mitä suurempi heidän roolinsa lopputuotteessa on, mutta palkkaan vaikuttaa myös tähtien neuvotteluasema. Suuri tähti tuo lopputuotteelle jopa rooliaan suuremman määrän näkyvyyttä, mikä on näyttelijän valttikortti palkkaneuvotteluissa. The Crown -sarjan paljastus on kuitenkin herättänyt kohua, sillä Smithin verrattaisen suuruuden tähtenä ei pitäisi mennä näin merkittävän pääroolin edelle.

 

Lähde: Variety.

Lisää luettavaa