Mitä suomalaiset leffakriitikot ajattelevat uudesta Marvel-leffasta? Lue ensikommentit

Marvel-supersankariseikkailu Captain America: Civil War on tullut teattereihin. Elokuva on saanut erittäin hyvät ennakkoarviot Yhdysvalloissa, mutta Episodin toimitus ei ollut yhtä varauksettoman innostunut. Seuraavassa ensikommentteja näytöksen jälkeen.

Niko Ikonen:
”Civil War nappaa Avengers- ja Captain America -elokuvien toimivimmat palaset ja tekee niistä yhden parhaimmista Marvel-pätkistä. Kerrankin sankarimme edustavat ennemminkin inhimillisyyttä kuin yli-inhimillisyyttä. Heillä on omat vikansa ja traumansa, ja näistä säröistä Russon veljekset luovat kiinnostavia näkökulmia sen ainaisen virheettömyyden sijaan. Zack Snyderillekin voisi vinkata, että näin tehdään oikeaoppinen jännite supersankareiden välille. Kukaan meistä ei ole täydellinen, kuten ei ole Civil Warkaan, mutta loistavasta trikoosankarileffasta kyse kuitenkin on. Elokuva yllätti ja jopa hiukan kosketti.”

Jesse Huusari:
”Tasapainoilua vaivaannuttavan ja ihan viihdyttävän supersankarikohelluksen välillä. Langanohut tarina naurettavan helppoine käänteineen ei jaksanut kantaa mukanaan sitäkään vähää kuin edellisessä osassa. Ehkä seuraavaan Marvel-elokuvaan saadaan kymmenen henkilöhahmoa lisää niin tarinan voi unohtaa kokonaan ja keskittyä puuduttavien taistelukohtausten maksimoimiseen.”

Joonas Alanne:
”En yleensä ole jaksanut innostua Marvel-filmeistä, mutta tämä kuuluu yhtiön sarjakuvafilmatisointien parhaimmistoon. Positiivinen reaktio saattaa ainakin osittain johtua siitä, että Batman v Superman oli niin kammottavaa katseltavaa. Elokuvien vertailu on perusteltua, sillä Civil War jakaa sen kanssa yhteiset teemat sankarien voimankäytön oikeutuksesta ja sen seurauksista. Tässä hahmojen motiivit ovat kuitenkin selkeitä ja perusteet supersankarien yhteenotolle ymmärrettäviä. Konfliktin rakentamiseen paneudutaan kunnolla, mutta toimintaa tai huumoria ei missään vaiheessa unohdeta.”

Hannu Liekso:
”Uusin Captain America -elokuva jatkaa pitkäksi venähtävää sarjaa tuoden siihen sangen vähän mitään lisää. Se yrittää pohtia syvällisiä, mutta tämä jää päälleliimatuksi perusrymistelyn taustalle. Vain Robert Downey Jr:n näyttelijäntaitojen takia elokuvaa jaksaa seurata edes hieman karkin mässytykseltä.”

Episodin varsinaisen arvion kirjoitti päätoimittaja Jouni Vikman. Lue arvio tästä tai alla olevasta linkistä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut