Mitä tapahtuu, kun Frendit-sarjan tähdet palaavat yhteen? Katsoimme juuri ilmestyneen erikoisjakson ja liikutuimme!

Friends: The Reunion on tullut HBO Nordicille.

Frendit-televisiosarjan vaikutus on ollut käsittämätön. Sarja sai vuosina 1994–2004 kymmenen tuotantokautta, ja siitä tuli jo aikanaan valtavan suosittu. Frendien suosio on lisäksi ollut harvinaisen kestävää, kun monet haluavat katsoa sarjan kaikki kaudet uudestaan säännöllisin väliajoin.

Frendejä on viime aikoina kritisoitu asenteiltaan vanhentuneeksi, ja sitä on syytetty homofobiasta ja misogyniasta, mutta sarjan suosioon se ei ole tuntunut vaikuttavan. Uudet katsojasukupolvet löytävät Frendit samaan tapaan kuin Disney-klassikot.

Television katsojat ovat pitkään halunneet lisää Frendejä, ja nyt alkuperäiset tähdet Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ja David Schwimmer on saatu houkuteltua erikoisjaksoon, joka on juuri ilmestynyt HBO Nordicilla.

Friends: The Reunion on siis nimensä mukaisesti sarjan näyttelijöiden ja tekijöiden jälleennäkeminen, ei uusi Frendit-tarina.

Tunnin ja 43 minuutin mittaisessa erikoisjaksossa tähdet palaavat sarjan kulisseihin aivan konkreettisesti. Frendien lavasteet on rakennettu studioon uudelleen, ja näyttelijät saapuvat niitä katsastamaan yksi kerrallaan. Halataan ja itketään. Jennifer Aniston alkaa etsiä nenäliinoja.

Näyttelijät kootaan jälleennäkemisen jälkeen James Cordenin haastateltavaksi elävän yleisön eteen. Mukana on myös sarjan tekijöitä ja nippu yllätysvieraita, joista monet ovat tehneet piipahduksen sarjassa. Lisäksi haastatellaan myös Frendit-faneja ympäri maailmaa, jotka kertovat kokemuksistaan ja suosikkiosuuksistaan.

Kyyninen katsoja voisi ajatella, että Friends: The Reunion on pelkkää rahastusta, joka ei tarjoa mitään ihmeellistä. Sehän on vain pidennetty talk show’n, historiikin ja making of -dokumentin yhdistelmä. Kriittisyys lentää kuitenkin pian romukoppaan, sillä kaikki tuntuu tavattoman rehelliseltä ja aidolta. Friends: The Reunion on liikuttava kokemus myös katsojalle.

Tyypeillä tuntuu edelleen olevan hauskaa keskenään. Matthew Perry vitsailee, että kukaan ei ole hänelle soitellut, mutta se tuntuu oikeasti vain kavereiden väliseltä hyväntahtoiselta piikiltä.

Tähdet saavat tästä jaksosta valtavan määrän dollareita, mutta entä sitten. Ehkä he ansaitsevat sen. Tämä on iso palvelus sarjan faneille.

Tavallaan on hyvä, että sarjaa ei oikeasti aloitettu uudelleen. Eräänlaisena luokkakokouksena Friends: The Reunion on sarjan faneille lämmin ja sympaattinen kokemus.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★★

 

YouTube video