Monsterit saavat vahvistuksekseen itse Fonzien – yksi suosikkihahmo ei palaa sarjaan

Disney Plus -suoratoistopalvelun uusi sarja jatkaa suosikkielokuvan tarinaa. Mukana on myös uusia hahmoja, joista yhtä esittää itse Fonzie, Henry Winkler.

24.8.2021 21:22

On kulunut 20 vuotta ensimmäisestä Monsterit-elokuvasta, mutta Monsterit työn touhussa tuntuu kuin siitä olisi vain päivä. Ja niin onkin. Sarja nimittäin alkaa Monsterit Oy:n lopputilanteesta: hirviömaailman energia tuotetaan jatkossa lasten naurusta, ei pelosta. Se tarkoittaa, että monen hirviön on sopeuduttava aivan uudenlaiseen tilanteeseen.

Mukana ovat edelleen hirviömaailman elämän mullistaneet Masi Pallopää ja Tarmo Karvanen, joiden ääninä alkuperäisversiossa esittävät rooleihin palaavat Billy Crystal ja John Goodman. Suomeksi heidän ääninään kuullaan Antti Pääkkönen ja Jussi Lampi.

Suomalaisesta näkökulmasta mielenkiintoinen lisä uusien hahmojen äänigalleriaan on Henry Winkler, joka vuosina 1974–1984 esitti meilläkin huippusuositun Onnen päivät -komediasarjan Fonzie-hahmoa. Winklerin hahmo on nauruenergiaa keräävien hirviöiden johtoportaan hajamielistä ja aika ajoin lauluun puhkeavaa jäsentä.

Sarjan luoja Bobs Gannaway kertoo, että vaikka hirviöt hakevat energiaa ihmismaailmasta, 20 vuoden takaisen elokuvan lapsihahmo Boo ei tee paluuta. Monsterit Oy:ssa Boo ystävystyi erityisesti Tarmon kanssa. Ristiriitaisesti se on syy sille, ettei hahmoa enää nähdä.

– Boo ei todellakaan näyttäydy. Gannaway vakuuttaa.

– Kävimme [Pixarin luovan johtajan] Pete Docterin kanssa pitkän ja mukavan keskustelun aiheesta. Kyse ei ole siitä, ettemmekö pitäisi Boosta tai haluaisi nähdä häntä uudelleen. Tulimme vain siihen lopputulokseen, että Boon ja Sulleyn ystävyys on niin erityinen ja ihana, että halusimme jättää sen avoimeksi. Maailma saa tulkita sitä ja sen jatkoa sen sijaan, että määrittelisimme sitä kenenkään puolesta.

Monsterit työn touhussa Disney Plus -palvelussa 25. elokuuta alkaen.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa