Muistatko Dynastian Linda Evansin? Tältä 81 täyttänyt tähti näyttää nykyisin

Miten Linda Evans ja Gordon Ramsayn Kauhukeittiö liittyvät toisiinsa?

23.11.2023 05:30

Näyttelijä Linda Evans täytti 18. marraskuuta 81 vuotta. Hänet muistetaan erityisesti 80-luvun supersuositusta sarjasta Dynastia, joka oli aikoinaan Dallasin ohella yksi Suomenkin suosituimpia sarjoja.

Sarja kertoi kahdesta varakkaasta perheestä, Carringtoneista ja Colbyista, jotka ovat vaurastuneet öljybisneksellä. Sarjassa oli yli 200 osaa, ja viimeisen jakson jälkeen julkaistiin vielä minisarja nimeltään Dynastia – viimeinen luku.

Linda Evans ja John Forsythe.

Sarjasta syntyi myös uudelleenlämmitelty Dynastia, jota on julkaistu Netflixissä. Sitä tehtiin vuosina 2017-2022.

Alkuperäisen Dynastian näyttelijöinä nähtiin muun muassa John Forsythe, Linda Evans ja Joan Collins. Esther Shapiro sekä käsikirjoitti että tuotti sarjaa.

Shapiron mukaan Dynastia sai inspiraatiota sarjasta Minä, Claudius. Shapiroa kiinnostivat siinä sarjassa roomalaisten perheiden väliset riidat, ja eittämättä myös Dallas-sarjan valtava suosio toi vaikutteita.

Linda Evansista tuli näyttelijä ujouden ansiosta

Näyttelemisen pariin Evans päätyi alun perin ujoutensa vuoksi,  sillä hän halusi päästä ujostelusta eroon. Ensimmäinen rooli hänellä oli Bachelor Father -sarjan jaksossa. Siinä näytteli pääosaa John Forsythe, joka päätyi Evansin tapaan myöhemmin Dynastian riveihin.

Evans näytteli ennen Dynastiaa vierailevissa rooleissa eri sarjoissa sekä vakiokasvona lännensarjassa The Big Valley (1965-1969). Dynastia oli kuitenkin hänen tähtihetkensä, ja sitä hän teki vuosina 1981-1989.

Linda Evans näytteli sarjassa The Big Valley.

Elokuvien puolella Evans oli mukana yhdessä Lee Marvinin ja Robert Shaw’n kanssa vuonna 1979 ilmestyneessä trillerissä Atlantin pikajuna. Vuonna 1980 hän puolestaan näytteli Steve McQueenin viimeisessä elokuvassa, joka oli lännenelokuva Tom Horn. Leffarooleistaan huolimatta Evansista ei kehkeytynyt varsinaista elokuvatähteä.

Evans käyttää nykyisin aikaansa kirjoittamiseen, ruoanlaittoon ja järjestötoimintaan. Lisäksi hän matkustaa ympäri maata puhuakseen arvokkaasta ikääntymisestä kulttuurissa, joka ei kunnioita ikääntymistä.

Atlantin pikajuna (1979).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Linda Evansista

Evansilla on norjalaiset sukujuuret. Hänen isovanhempansa muuttivat vuonna 1884 Amerikan mantereelle Evenstad-nimiseltä kotitilaltaan. Evenstad on Evansin oikea sukunimi.

Evans tunnetaan ystävällisyydestään. Vuonna 1985 Los Angeles Times julisti hänet Hollywoodin pidetyimmäksi julkkikseksi. Dynastia-kollega Joan Rivers puolestaan sanoi aikoinaan, että Evans ”on yksi ainoista alan ihmisistä, josta en ole koskaan kuullut mitään negatiivista”.

Evans oli aikoinaan usein Amerikan kauneimpien naisten listauksissa.

Hän voitti vuonna 2009 Gordon Ramsayn vetämän kilpailullisen kokkausohjelman Kauhukeittiön.

Dynastia on katsottavissa Viaplaysta. Alla Linda Evansin jakamia Instagram-kuvia sekä näyte Dynastiasta.

Lue myös: Lesbokohtaustaan hehkuttanut Rachel McAdams täytti 45 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, Northwest Primetime, IMDb

Lisää luettavaa