Rohkeita kuvia jakava Bond-tyttö Olga Kurylenko täytti 44 – tähti on varsinainen asetaituri

Syntyi Neuvostoliitossa, nykyisen Ukrainan alueella.

18.11.2023 05:30

Ukrainalais-ranskalainen Hollywood-tähti Olga Kurylenko täytti 14. marraskuuta 44 vuotta. Hänet tunnetaan muun muassa Bond-elokuvasta Quantun of Solace ja scifi-elokuvasta Oblivion. Bond-rooliaan varten hän panosti erityisen paljon.

Hän teki urheasti kaikki omat stunttinsa Quantum of Solacessa. Lisäksi hän opetteli ampumaan aseilla, tähtäämään niillä ja pitämään niitä oikealla tavalla kädessä. Hän meni jopa niin pitkälle, että opetteli purkamaan aseen ja kasaamaan sen takaisin. Stunteista hän ei selvinnyt ilman pieniä vahinkoja, mutta ei stressannut siitä ihmeemmin.

Quantun of Solace (2008).

Quantum of Solacen roolin halusi myös Gal Gadot, mutta Kurylenko valittiiin. Erikoisena sattumana, myöhemmin Kurylenko hävisi Wonder Womanin roolin Gadotille.

Kurylenko syntyi Neuvostoliiton Berdjanskissa, josta hän muutti 16-vuotiaana Pariisiin mallinuraa varten. Hän siirtyi myös näyttelijäksi, ja hänen läpimurtoelokuvakseen muodostui rooli leffassa Hitman (2007).

Kurylenko on näytellyt myös Terrence Malickin elokuvassa To the Wonder (2012), Martin McDonaghin synkässä komediassa Seitsemän psykopaattia (2012), Armando Iannuccin poliittisessa satiirissa Stalinin kuolema (2017) sekä Terry Gilliamin elokuvassa Mies, joka tappoi Don Quijoten (2018). Hänet nähtiin myös Netflixin minisarjassa Treason (2022), supersankarileffassa Black Widow (2021) ja toimintaelokuvassa Extraction 2 (2023).

To the Wonder (2012).

Kurylenko osoitti tukensa Ukrainalle, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa hänen kotimaataan vastaan.

– Rukoilen Ukrainan ja sen kansan turvallisuuden puolesta, Kurylenko kirjoitti Instagramissa 24. helmikuuta 2022, sodan ollessa vasta alussa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Olga Kurylenkosta

Hänen vanhempansa erosivat, kun hän oli kolmen vuoden ikäinen, ja Kurylenkon äiti kasvatti hänet yksin. Isänsä kanssa hän on ollut vain harvoin tekemisissä.

Puhuu sujuvasti ukrainaa, englantia ja ranskaa, ja soittaa pianoa.

Hankki Ranskan kansalaisuuden vuonna 2001, koska Ranskan passilla oli helpompi matkustaa ilman viisumia kuin Ukrainan passilla.

Kouluttautui ballerinaksi Neuvostoliitossa 2-8-vuotiaana ja itsenäisessä Ukrainassa 12-13-vuotiaana.

Ei uskonut tehneensä vaikutusta Quantum of Solacen koe-esiintymisessä. Sai silti yllätyksekseen roolin.

Kurylenko on täystyöllistetty, sillä hänellä on listattuna yhdeksän tuotantoa IMDb:ssä. Niistä voisi mainita scifi-trillerin Run, jossa hänen hahmonsa pakenee tekoälyohjatuilta, teknologisesti parannelluilta ihmisiltä. Lisäksi hänet nähdään uudelleen Marvel-elokuvassa Thunderbolts, jossa on mukana myös Florence Pugh ja Harrison Ford.

Olga Kurylenko on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Muistatko Breaking Badin terhakan Betsy Brandtin? Tältä 50 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähdee: TNN, IMDb, Wikipedia, Hollywood Life

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia