Lesbokohtaustaan hehkuttanut Rachel McAdams täytti 45 vuotta – tältä hän näyttää nyt

”Me molemmat tunsimme olomme turvalliseksi ja vapaaksi.”

22.11.2023 05:30

Hollywood-tähti Rachel McAdams täytti 17. marraskuuta 45 vuotta. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista The Notebook – Rakkauden sivut (2004), Mean Girls (2004), Yölento (2005) ja Sherlock Holmes (2009).

McAdams on syntyjään kanadalainen. Näyttelemisen saralle hän pääsi valmistuttuaan Yorkin yliopiston teatterialan koulutusohjelmasta vuonna 2001. Sen jälkeen hän työskenteli kanadalaisissa televisio- ja elokuvatuotannoissa, kuten draamaelokuvassa Perfect Pie (2002), josta hän sai Genie Award -ehdokkuuden. Lisäksi hänet nähtiin komediaelokuvassa My Name Is Tanino (2002) ja komediasarjassa Slings and Arrows (2003-2005), josta hän voitti Gemini-palkinnon.

Midnight in Paris (2011).

 

Vuonna 2002 hän teki Hollywood-elokuvadebyyttinsä komediassa The Hot Chick. Isompiin parrasvaloihin hän nousi vuoden 2004 komedian Mean Girls ja romanttisen draaman The Notebook – Rakkauden sivut myötä. Lisää elokuvia seurasi, ja hän saikin parhaan nousevan tähden BAFTA-palkintoehdokkuuden.

Erikoisena sattumana, McAdams on näytellyt peräti neljässä elokuvassa aikamatkustavan henkilön rakkauden kohdetta. Leffat ovat Aikamatkustajan vaimo (2009), Oli aikakin (2013), Midnight in Paris (2011) ja Doctor Strange (2016).

Rachelin tuotannosta mainittakoon myös elokuva Game Night (2018), joka on viihdyttävä komedia totaalisen pieleen menevästä peli-illasta. Se löytyy Viaplayn valikoimasta.

Game Night (2018).

McAdams näytteli yhdessä toisen Rachelin kanssa vuoden 2017 elokuvassa

Vuoden 2017 tienoilla tehtiin paljon elokuvia, joissa oli naisten välistä seksiä. Yksi kohtaus nähtiin Atomic Blonde -elokuvassa, kun Charlize Theron teki tuttavuutta saman sukupuolen kanssa. Catherine Zeta-Jones puolestaan riisui lesboseksiä varten Cocaine Grandmother (2017) -leffassa. Myös McAdams teki seksikohtauksen Rachel Weiszin kanssa elokuvassa Tottelemattomuus (2017).

Tottelemattomuus (2017).

McAdams näyttelee elokuvassa ortodoksijuutalaista, joka kokee uskontonsa painostavaksi. Seksikohtaus Weiszin kanssa on tavallaan ensimmäinen vapauden hetki hahmolle.

– Hahmot tarvitsevat tämän hetken avautuakseen. Kohtauksessa oli energiaa, jota en ole kokenut urani aikana seksikohtauksissa (miesten kanssa). Siinä oli toverillisuutta. Me molemmat tunsimme olomme turvalliseksi ja vapaaksi, McAdams hehkutti.

McAdamsin mukaan kohtauksessa sai olla kaikkea sitä, mikä on rakastettavaa naisena olemisessa.

Ohjaaja teki kohtauksesta kuvakäsikirjoituksen, jotta naiset tietäisivät miltä kohtaus tulee näyttämään. Kohtauksessa nähdään muun muassa erikoinen tilanne, jossa Weisz sylkäisee McAdamsin suuhun.

– Olin innoissani siitä, että Sebastián (Lelio) oli tekemässä jotain uutta. Se on provokatiivista ja tuo yleisön lähelle jotain intiimiä, McAdams selitti hetkeä.

Sylky itsessään oli enimmäkseen liukuvoidetta. Mauksi he valitsivat kiinanluumun. Elokuvan arvostelu täällä: Tottelemattomuus – elokuvan arvostelu – Episodi.fi

Alla listattuna muutamia triviatietoja Rachel McAdamsista

Vuonna 2006 hän käveli ulos Vanity Fairin kansikuvauksista tajutessaan, että hänen pitäisi olla alasti. Hän jätti paikalle nakuna olleet Scarlett Johanssonin ja Keira Knightleyn. Hänen tiedottajansa oli unohtanut kertoa McAdamsille, että ryhmäkuvassa pitää olla syntymäasussa. McAdams antoi tiedottajalle potkut tapauksen jälkeen.

McAdams oli Jon Favreaun suosikki Pepper Pottsin rooliin elokuvaan Iron Man (2008), mutta hän kieltäytyi pestistä. Hänen tilalleen valittiin Gwyneth Paltrow.

Työskenteli kolme kesää pikaruokaravintolassa siskonsa Kayleen McAdamsin ja veljensä Dan McAdamsin kanssa.

Nimesi Philip Seymour Hoffmanin lempinäyttelijäkseen vuoden 2009 haastattelussa. Muita hänen suosikkejaan ovat Joan Cusack, Juliette Lewis, Kate Winslet, Laura Dern, Renée Zellweger ja Samantha Morton. Hän pitää esikuvinaan myös Elizabeth Tayloria ja Audrey Hepburnia.

Rachel McAdams on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Seksikohtauksien tarkkailusta närkästynyt Shailene Woodley täytti 32 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Business Insider, IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia