Muistatko Oi ihana toukokuu -sarjan? Siitä tähdeksi ponnahtanut Catherine Zeta-Jones täytti 54 – tältä hän näyttää nyt

Hänen sukunimessään ei ole alun perin sanaa Zeta.

25.9.2023 05:30

Hollywood-näyttelijä Catherine Zeta-Jones täyttää tänään 54 vuotta. Hänet tunnettiin Suomessa hyvin jo ennen Hollywood-tähteyttään Oi ihana toukokuu (1991–1993) -sarjasta.

H.E. Batesin kirjoihin perustuva sarja kertoo Larkinien maalaisperheestä kesäisen arjen keskellä. Sarjan alussa verotoimiston herra Charlton saapuu paikalle, mutta hupaisa perhe tekee kaikkensa, jottei veroasioista tarvitsi keskustella. Asiaa auttaa tietysti myös perheen kaunis tytär, jota Zeta-Jones ansiokkaasti näytteli.

Oi ihana toukokuu ja Catherine Zeta-Jones.

Zeta-Jones on alkujaan kotoisin Walesista, jossa hän asusteli Swanseassa. Hän halusi näyttelijäksi jo nuoresta iästä lähtien, ja hän pääsikin mukaan West Endin musikaaleihin. Hän opiskeli musikaaliteatteria Arts Educational Schoolissa, Lontoossa.

Ennen sarjaa Oi ihana toukokuu hän teki elokuvadebyyttinsä ranskalais-italialaisessa tuotannossa 1001 Nights (1990). Se elokuva ei kuitenkaan menestynyt, joten hän etsi menestystä seuraavaksi Oi ihana toukokuu -sarjasta.

Hän halusi kuitenkin välttää jumittamisen brittiläisiin ”nätin tytön” rooleihin, ja hän muutti Los Angelesiin. Siellä hän pääsi mukaan Hollywood-elokuviin kuten Zorron naamio (1998) ja Ansa viritetty (1999), jossa näytteli myös Sean Connery.

Zorron naamio (1998) elokuvassa oli mukana Zeta-Jonesin lisäksi Antonio Banderas.

Tähden meriiteistä muistetaan myös ainakin elokuvat Traffic (2000), Chicago (2002), Sietämätöntä julmuutta (2003), Terminaali (2004) ja Rakkauden resepti (2007).

Viime vuosina Zeta-Jonesia ei ole nähty elokuvissa. Sen sijaan hän on tehnyt sarjoja. Hän oli mukana muun muassa vuoden 2022 Wednesday-sarjassa, jossa hän näytteli Morticia Addamsin roolin.

Sietämätöntä julmuutta (2003).

Alla muutamia triviatietoja Catherine Zeta-Jonesista

Zeta-Jonesin ja hänen aviomiehensä Michael Douglasin syntymäpäivä on sama, mutta niiden välissä on 25 vuotta. Douglas on syntynyt vuonna 1944 ja Zeta-Jones 1969.

Hänen syntymänimensä on Catherine Jones, mutta hän otti sukunimeensä mukaan isoäitinsä nimen erottuakseen tavanomaisesta Catherine Jones -nimestään.

Hänen hahmonsa Trafficissa (2000) muutettiin raskaana olevaksi naiseksi, koska Zeta-Jones oli tuolloin raskaana.

Hänellä on kaksisuuntainen mielialahäiriö, josta hän on myös kertonut mediassa seuraavasti: ”En ole sellainen henkilö, joka haluaa huudella henkilökohtaisia asioita, mutta koska kaksisuuntainen mielialahäiriöni on tullut julkisuuteen, toivon, että muut sairaudesta kärsivät tietävät, että se on hallittavissa”, Zeta-Jones sanoi vuonna 2022.

Kuuntelee mielellään soul-musiikkia, ja hän onkin suuri Gladys Knightin fani. Hän pitää myös Elvis Presleystä ja Van Morrisonista. Joka sunnuntaiaamu, 15 vuoden ajan, hänen isänsä herätti hänet Elviksen kappaleeseen American Trilogy tai vaihtoehtoisesti Van Morrisonin Moondanceen.

Catherine Zeta-Jones on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Muistatko Kolmas kivi auringosta -sarjan Kristen Johnstonin? Tältä 56 täyttävä tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Catherine Zeta-Jones Cannesissa toukokuussa 2023. AOP

Lähde: IMDb, Hello Magazine, Wikipedia

Lisää luettavaa