Muistatko nokkelan Monk-sarjan? Alkuperäiset tekijät palaavat elokuvaa varten – Katso julkaisupäivä ja ensimmäiset kuvat

Ensi-ilta on myöhemmin tänä vuonna.

10.10.2023 17:15

Vuosina 2002-2009 pyörineestä ja kahdeksan kautta kestäneestä Monk-etsiväsarjasta ilmoitettiin keväällä olevan tekeillä elokuva. Sarja oli aikoinaan menestys katsojien ja kriitikoiden keskuudessa; pääosanesittäjä Tony Shalhoub voitti kolmasti Emmy-palkinnon roolityöstään. Suomessa sarjaa on esittänyt Yle.

Sarja kertoi nerokkaasta San Franciscossa vaikuttavasta yksityisetsivästä, Adrian Monkista, joka eläköityi poliisivoimista vaimonsa kuoltua autopommi-iskussa. Murha laukaisi Monkissa erilaisia fobioita ja pakko-oireita. Toimiessaan yksityisetsivänä ja tutkiessaan läpi sarjan eri tapauksia, selvittää hän samalla vaimonsa murhaa viimeiseen jaksoon saakka.

Keväällä ilmoitettiin, että alkuperäinen työryhmä, mukaanlukien luoja Andy Breckman, palaisivat elokuvaa varten, joka on saanut nimekseen Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie. Näyttelijöistä Shalhoubin lisäksi palaavat esimerkiksi Ted Levine poliisipäällikökkö Stottlemeyeriksi, Traylow Howard avustaja Natalieksi ja Jason Gray-Standford Randall Disheriksi. Leffan tapaus tulee ennakkotietojen mukaan olemaan Monkin kannalta hyvin henkilökohtainen.

”On kulunut kaksitoista vuotta siitä, kun maailma näki tuoreen osan Monkia. Maailma on muuttunut valtavasti näiden vuosien aikana, ja Monk 2023 heijastaa tätä muuttuvaa maailmaa”, totesivat Breckman ja tuottajat David Hoberman ja Randy Zisk tiedotteessaan.

”Olemme niin iloisia, että saimme tehtyä Monkista elokuvaversion, ja olemme innoissamme siitä, että jokainen näyttelijämme oli niin innostunut palaamaan. Mutta palatessamme halusimme tehdä elokuvan, joka olisi aiemman perintömme arvoinen. Mr. Monk’s Last Case on tarina, joka on voimakas, tunteikas, hauska, sydämellinen ja kertoo jotain ihmisluonteesta. Se tulee olemaan sekä tuttu että yllättävä.”

Ensimmäiset valokuvat elokuvasta on nyt julkaistu, voit katsoa ne alta löytyvästä twiitistä/X:stä tai Deadlinen jutusta täältä.

Elokuva tullaan julkaisemaan Peacock-palvelussa joulukuun 8. päivä. Palvelu ei näy Suomessa, joten vielä ei ole tiedossa, milloin elokuva nähdään kotimaassa.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa