Myös HBO Max ryhtyy rajoittamaan salasanojensa jakamista tämän vuoden aikana

Mitä Netflix edellä, sitä kaikki muut yksitellen perässä.

6.3.2024 02:00

HBO Max on liittymässä suoratoistopalvelujen rintamaan salansanojen jakamista vastaan.

Asian vahvistaa Warner Bros. Discoveryn suoratoistopuolesta vastaava J. B. Perrette. Tuoreessa haastattelussaan hän kehuu Netflixin viime kesänä menestyksekkäästi käyttöön ottamaa lähestymistapaa ja kertoo HBO Maxin tahtovan seurata tätä esimerkkiä myös omassa toiminnassaan. Hän näkeekin tässä hienon uuden tilaisuuden kasvattaa suoratoistopalvelua, niin tilaajamäärällisesti kuin taloudellisestikin.

Salasanojen jakamista oman kotitalouden ulkopuolelle lähdetään kitkemään HBO Maxista loppuvuodesta 2024. Toiminta jatkuu siitä vuoden 2025 puolelle, kunnes alusta toimii kokonaisuudessaan uuden periaatteen alla. Perrette ei kuitenkaan paljasta sen tarkemmin, millä teknologisilla keinoilla he aikovat asettaa nämä uudet rajoitukset käytäntöön.

Myös Disney Plus on aiemmin ilmoittanut tarttuvansa tähän ongelmakohtaan vuoden 2024 aikana. Näyttääkin siltä, että yksi toisensa jälkeen kaikki suoratoistopalvelut tulevat pian estämään käyttäjiään jakamasta käyttäjätiliään oman kotitaloutensa ulkopuolisille jäsenille.

Lähde: Forbes, Wired, IGN

Lisää luettavaa