Disney Plus alkaa veloittaa salasanan jakamisesta

Suoratoistojätti seuraa Netflixin jalanjälkiä.

8.2.2024 11:36

Suoratoistopalvelu Disney Plus ottaa käyttöön veloituksen salasanojen jakamisesta. Päätös seuraa Netflixin esimerkkiä, sillä se otti viime vuonna käyttöön veloituksen tiliä käyttävästä lisäjäsenestä, joka maksaa 3,99 euroa kuukaudessa.

Disney kertoo seuraavansa ensi kesästä alkaen, jakaako Disney Plus -tilin käyttäjä ”epäasiallisesti” salasanaa. Jos sellaista toimintaa havaitaan, Disney sanoo ehdottavansa ainakin ”uusia ominaisuuksia”, joilla salasanan ”lainaajat” voivat aloittaa oman tilauksensa. Lisäksi, mitä ilmeisimmin käyttäjälle tarjotaan mahdollisuutta lisätä henkilö omaan tilaukseen.

– Myöhemmin tänä ivuonna tilinomistajat, jotka haluavat sallia pääsyn kotitaloutensa ulkopuolisille henkilöille, voivat lisätä heidät tileilleen lisämaksua vastaan, Disneyn talousjohtaja Hugh Johnston sanoi.

Disney on tiedottanut sähköpostin välityksellä jo ainakin osalle käyttäjistä alustan käyttäjäsopimusten muutoksista. Tilaajat eivät saa Disneyn ehtojen mukaan jakaa tilejään kenellekään kotitaloutensa ulkopuoliselle, ellei se ole sallittua heidän tilauksessaan. Sääntömuutos on voimassa uusille käyttäjille, ja astuu voimaan vanhoille käyttäjille maaliskuussa.

Uusien ehtojen mukaan yhtiö voi tarkistaa, että sääntöjä noudatetaan, ja tarvittaessa ”rajoittaa käyttöoikeutta tai lopettaa sen”. Disneyn toimitusjohtaja puhui salasanojen jakamiseen liittyvistä toimista viime vuoden elokuussa, ja tuolloin hän antoi ymmärtää sen olevan prioriteetti ”maailmanlaajuisesti”.

Mandalorianin Gina Carano haastoi Muskin tukemana Disneyn oikeuteen – ”Totuus on, että minua jahdattiin” – Episodi.fi

Lähde: Cnet

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia