Myrkyllisten fanien häiritsemältä Star Wars -tähdeltä uhmakas vastaus: ”Nimeni on Loan. Ja olen vasta pääsemässä vauhtiin.”

Näyttelijä nähdään myös vuonna 2019 ensi-iltansa saavassa Star Wars: Episodi IX:ssä.

Star Wars: The Last Jedi -elokuvasta ”fanien” myrkyllisen raivon päälleen saanut näyttelijä Kelly Marie Tran on kirjoittanut pitkän tekstin New York Timesiin. Rasististen ja seksististen kommenttien takia Twitterin jättänyt näyttelijä pohtii tekstissään tapauksen herättämiä oivalluksia. Ja vaikuttaisi siltä, ettei tämä anna vihaajien voittaa.

”Tällaista on kasvaa värillisenä valkoihoisten hallitsemassa maailmassa. Tällaista on olla nainen yhteiskunnassa, joka on opettanut tyttärilleen, että olemme ansainneet rakkautta ainoastaan jos tämän yhteiskunnan pojat pitävät meitä viehättävinä. Tämä on maailma, jossa kasvoin, mutta ei se maailma, jonka haluan jättää jälkeeni”, Tran kirjoittaa.

”Haluan elää maailmassa, jossa ei-valkoiset lapset eivät vietä nuoruuttaan toivoen olevansa valkoisia. Haluan elää maailmassa, jossa naiset eivät joudu syynäykseen ulkonäkönsä, tekojensa tai olemassaolonsa takia. Haluan elää maailmassa, jossa kaikki rodut, uskonnot, yhteiskuntaluokat, seksuaaliset suuntaukset, sukupuoli-identiteetit ja kyvyt nähdään sellaisina kuin ne ovat aina olleet: ihmisinä.”

Tran päättää tekstinsä uhmakkaaseen julistukseen.

”Saatatte tuntea minut Kellynä. Olen ensimmäinen ei-valkoinen nainen, jolla on päärooli Star Wars -elokuvassa. Olen ensimmäinen aasialainen nainen, joka on päässyt Vanity Fairin kanteen. Minun oikea nimeni on Loan. Ja olen vasta pääsemässä vauhtiin.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut