Naimisissa olleella Hollywood-legendalla salasuhde japanilaiseen mieheen 10 vuoden ajan – Yksityiset kirjeet paljastivat

Yllättäviä paljastuksia.

The Observer uutisoi mielenkiintoisista kirjeistä, jotka löytyivät vastikään. Kirjeet paljastavat, että legendaarisella säveltäjä Leonard Bernsteinilla oli 10 vuotta kestänyt suhde japanilaiseen faniinsa. Bernsteinin kuuluisimpia sävellyksiä on musikaali West Side Story, sekä Marlon Brandon tähdittämä Alaston satama, josta Bernstein sai Oscar-ehdokkuuden.

Bernstein rakastui tulisesti 26-vuotiaaseen tokiolaiseen vakuutusyhtiössä työskentelevään mieheen hänen vieraillessaan Tokiossa New Yorkin filharmonikkojen kanssa. Nykyään 66-vuotias Kunihiko Hashimoto muistelee Bernsteinia. ”Huomasin hänen katselevan minua. Hänen silmiään on vaikea selittää… Hän ei yrittänyt puhua minulle tai vietellä minua, hän vain katsoi minua. Se oli vastustamatonta.”

Vastikään tutkittujen 350 kirjeen avulla suhde selvisi myös koko maailmalle. Pari tapasi vuonna 1979 konsertin jälkeen takahuoneessa, jonka jälkeen he viettivät yhteisen yön. Kun Bernstein lähti Japanista, Hashimoto kirjoitti hänelle seuraavana päivänä heidän kohtaamisensa olleen kuin kaunis uni.

Siitä huolimatta, että Bernstein oli vuosia naimisissa näyttelijä Felicia Cohn Montealegren kanssa, suhde Hashimotoon jatkui. Bernsteinin West Side Story-kollega on kuvaillut Bernsteinia joskus ”homomieheksi, joka meni naimisiin. Hän ei ollut kahden vaiheilla asian kanssa ollenkaan. Hän oli homo.”

Hashimoto paljastaa lentäneensä joskus Eurooppaan tapaamaan Bernsteiniä hänen ollessaan kiertueella. Bernstein osti hänelle myös paljon lahjoja ja lähetti kuvia maista joissa hän vieraili.

Yhdessä kirjeessään Bernsteinille Hashimoto kirjoitti: ”Olen saanut yhden hellimmistä kirjeistä sinulta. Luen sitä uudelleen ja uudelleen.” Kirjeiden löytäneen tutkijan mukaan Hashimoton kirjeistä on tulkittavissa hyvin selvästi nuori mies, joka on korviaan myöten rakastunut. ”En koskaan unohda kun kysyit minulta missä haluaisin meidän asuvan. Kysyit ”meidän”, etkö kysynytkin? Haluaisin asua kanssasi. Vaikka vain kodinhoitajana (vaikken ole hyvä kokkaamaan tai ompelemaan). Vaikka sihteerinä (vaikken osaa kirjoittaa nopeasti). Vaikka nukkena (vaikka minulla on mieli)… Olen syntynyt tapaamaan sinut ja olemaan kanssasi.”

Kuva CBS:n spesiaalista Festival of Lively Arts for the Young People

Aiheeseen liittyvät jutut