Seisovat aplodit Cannesissa: ”Seksikäs ja koskettava” Rocketman ei pihistele homoseksissä, Taron Egertonin ”läpimurto”

Rocketman sai hyvin positiivisen ensireaktion.

Pop- ja rocktähti Elton Johnin elämästä kertova fantasiamusikaali Rocketman sai juuri maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Ensireaktiot olivat hyvin positiiviset, sekä Elton John että päätähti Taron Egerton saivat pitkät seisovat aplodit IndieWiren mukaan.

Elokuvan ohjaaja Dexter Fletcher (sama mies joka saattoi loppuun Bohemian Rhapsodyn) on aiemmin kertonut, että elokuva menee päätyyn asti eikä siloittele Johnin julkisuuskuvaa kuten Freddie Mercuryn kanssa tehtiin. Rocketman ei tavoittele massoja, sillä elokuvalla oli jo lähtökohtaisesti korkea ikäraja. Suomessa ikäraja on vielä määrittelemättä, mutta Yhdysvalloissa se on R, eli kielletty alle 17-vuotialta.

New York Timesin Kyle Buchanan oli iloisesti yllättynyt, että ”Rocketman ei pihistele homoseksissä”, joka on edelleen huomattavasti suurempi tabu kuin heteroseksi.

IndieWiren Anne Thompson sen sijaan kehui elokuvaa ”seksikkääksi, dramaattiseksi ja koskettavaksi”, todeten Rocketmanin olevan kunnianhimoinen, täysillä tehty musikaali, jossa Taron Egerton tekee läpimurtoroolinsa.

Varietyn Stuart Oldham sanoo Rocketmanin olevan fantastinen musikaalidraama, joka yltää kaikkiin oikeisiin nuotteihin ja erityisesti surullisiin sellaisiin.

TCM:n juontaja ja Today Show’n kommentaattori Dave Karger sanoo nauttineensa elokuvasta. Hänen mukaansa Oscar-menestys riippuu arvioista ja alasta itsestään, mutta ”todellisena musikaalina mainio veikkaus parhaan elokuvan ja miespääosan Golden Globeen”.

Aiheeseen liittyvät jutut