Näin vastataan Apulanta-leffan tiedotteeseen: ”Höpöpuhetta, ”posketon valhe”, ”kusetusta”

Kerroimme lauantaina Teit meistä kauniin -elokuvan tuotantoyhtiön tiedotteesta, jonka mukaan elokuva uhkaa poistua teattereista Suomen elokuvateatteriliiton (SEOL) hallituksen päätöksen takia.

SEOL:n toiminnanjohtaja Tero Koistinen sanoo kuitenkin, että tällaista päätöstä ei ole, vaan kyseessä on ”posketon valhe”.

Koistinen kirjoitti asiasta vastineen, jonka hän julkaisi Twitterissä lauantai-iltana.

”Mitään boikottia ei ole olemassa” Koistinen kirjoittaa.

”Teatterit eivät sovi keskenään ohjelmistoistaan, jokainen teatteri päättää täysimääräisesti itse, mitä sen saleissa näytetään ja mitä ei.”

Koistisen mukaan ohjelmisto tehdään joka viikko markkinatilanteen mukaan, mutta olennainen elementti markkinatilannearviossa on kuitenkin Teit meistä kauniin -elokuvan osalta se, että sitä myydään jo nyt verkkopalvelussa.

”On uskomatonta höpöpuhetta väittää, että kukaan muu päättäisi elokuvateattereiden ohjelmistosta kuin elokuvateatterit itse. Erityisen törkeää valehtelua on väittää, että elokuvateatteriliiton hallitus, joka koostuu elokuvateatterilaisista – puuttuisi kollegoiden ohjelmistoon. Mikään ei ole suomalaiselle elokuvateatteriyrittäjälle vastenmielisempää kuin ajatus siitä, että joku ulkopuolinen alkaisi määräillä ohjelmistoa.”

SEOL:n hallitus on Koistisen mukaan viitisen vuotta sitten päättänyt, että muiden maiden liittojen tapaan elokuvateattereille kerrotaan, jos jonkun elokuvan ekslusiivinen esitysaika on poikkeuksellisen lyhyt.  SEOL sai Koistisen mukaan vasta perjantaina tiedon, että Teit meistä kauniin on jo nyt verkkojakelussa, ja kertoi siitä liiton hallitukselle. Koistinen kirjoittaa, että lauantaina liitto tiedotti elokuvateattereille, että digilevitys on alkanut 30 vuorokautta ensi-illan jälkeen, mutta tuottaja ei ollut tätä tietoa kertonut teattereille.

”Kansankielellä tätä kai kutsutaan kusetukseksi. Kansankielen asiantuntijat voivat vahvistaa onko näin” Koistinen päättää tekstinsä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut