Nälkäpeli päättyy – ennakkokatselu herätti ristiriitaisia ajatuksia

13.11.2015 11:39

Nälkäpeli-elokuvasarja saa päätöksen, kun Matkijanärhi, osa 2 tulee teattereihin keskiviikkona 18. marraskuuta. Episodin toimitus näki elokuvan torstaina ennakkoon. Seuraavassa ensikommentit.

Jouni Vikman pettyi elokuvasarjan päätökseen:

”Laahaava yhdistelmä aikaisempien osien huonoja puolia kuorrutettuna pimeimmällä, teknisesti heikkolaatuisimmalla ja turhimmalla 3D:llä aikoihin.”

Jussi Huhtala puolestaan oli positiivisesti yllättynyt:

”Pidin ensimmäisestä elokuvasta mutta en erityisemmin kahdesta seuraavasta. Tämä oli kaikin puolin hyvin tehty päätös elokuvasarjalle. Kerronta pysyi minusta kiinnostavana, vaikka elokuva olikin pitkä. Toimintakohtaukset olivat erittäin hyviä, vaikka mukaan oli taas pitänyt ympätä inhoamiani digiörkkejä. Joka tapauksessa tyylikäs huipennus elokuvasarjalle. Ensimmäisestä elokuvasta voisi itse asiassa hypätä suoraan tähän ja jättää kaksi keskimmäistä väliin.

Niko Ikosen mielestä Jennifer Lawrence suorastaan säkenöi Nälkäpelin finaalissa, mutta valittamistakin löytyy:

”Ikävä kyllä Matkijanärhen toinen osa, kuten koko sarja, on hyvin keskinkertaista viihdettä. Teinidystopiat ja allekirjoittanut ovat tosin hiukan näreissään toisilleen, joten nämä höpinät kannattaa ehkä jättää ärtyneen miehen yksinäisiksi höpinöiksi. Jos Nälkäpeli on sinulle parasta ikinä, niin finaali tarjoaa räjähtävän vauhdikasta toimintaa, köyhän miehen version gameofthronesmaisista juonikuvioista sekä upean näköisen, joskin hieman ylipitkän elokuvan. Kuitenkin ihan passeli lopetus sarjalle. Älä katso 3D:nä, se on pikimusta eikä tarjoa ylimääräistä.”

Episodin TET-harjoittelija Henrik Seppä-Lassila oli sitä mieltä, että Matkijanärhi, osa 2 oli toiseksi paras sarjasta:

”Hyvin ohjattu ja kuvattu elokuva, joka päätti tarinan hienosti ja tyydyttävästi. Tehosteet oli tehty ilmiömäisesti. 3D-elämykseen ei oltu laitettu tarpeeksi ajatusta, ja musiikkia ei oltu tehty paljoa lisää tähän elokuvaan.”

Varsinainen arvio julkaistaan ennen ensi-iltaa.

Lisää luettavaa