Nämä menestyselokuvat kiellettiin joissain maissa erilaisista syistä

Looper-sivusto kokosi listan menestyneistä elokuvista, jotka kiellettiin joissain maissa erilaisista syistä.

3.4.2016 02:00

Alla on listattuna kiellettyjä hittielokuvia.

Texasin moottorisahamurhat (1974)

Tobe Hooperin kauhuklassikko kiellettiin useissa maissa raakuutensa takia. Joissain maissa se myös otettiin pois levityksestä yleisön valituksien jälkeen.

Syntyneet tappajiksi

Oliver Stonen raju kertomus kahdesta tappajasta oli melkoisen kohun keskellä ilmestyttyään. Elokuvan syytettiin inspiroineen useita rikoksia, joissa matkittiin elokuvaa. Irlannissa sen esittäminen kiellettiin kokonaan.

Brianin elämä

Monthy Python -ryhmän raamatullinen komedia sai aikaan kiistelyä sen uskonnollisen aiheen takia. Irlannissa ja Norjassa Brianin elämän esittäminen kiellettiin kokonaan.

Ben-Hur (1959)

Yksi kaikkien aikojen elokuvaspektaakkeleista kiellettiin Kiinassa, koska sen katsottiin olevan kristillistä propagandaa.

District 9

Neil Blomkampin scifi-elokuva kiellettiin Nigeriassa, koska sitä pidettiin rasistisena. Elokuvassa on nigerialaisia hahmoja, jotka kuvattiin moraalisesti korruptoituneiksi rikollisiksi.

2012

Roland Emmerichin visio maailmanlopusta kiellettiin Pohjois-Koreassa hämmentävästä syystä. Vuosi 2012 on Pohjois-Korean perustaja Kim Il-sungin 100-vuotissyntymäpäivä. Elokuvan nimi oli sama kuin suuri juhlavuosi, joten hallitus ei pitänyt sopivana esittää maailmanlopusta kertovaa elokuvaa.

Blue Jasmine

Woody Allenin draamakomedia kiellettiin Intiassa, koska elokuvassa nähdään hahmojen sytyttävän tupakoita. Intiassa tämänkaltaisissa kohtauksissa täytyy olla mukana terveysvaroitus, jota Allen ei suostunut laittamaan elokuvaan.

Deadpool

Marvelin antisankarin elokuva kiellettiin Kiinassa väkivaltaisuuden ja alastomuuden takia. Kiinassa elokuvien tarvitsee olla sopivia kaikenikäisille, joten monista elokuvista leikataan rajut kohdat pois kiinalaisille yleisöille. Deadpoolista ei kuitenkaan voitu leikata sopimattomia kohtia pois, koska ilman niitä elokuvan juonesta ei olisi ymmärtänyt mitään.

Kuva: Deadpool

Lähde: Looper

(Episodi/LV)

Lisää luettavaa