Nämä seitsemän Hollywood-näyttelijää loukkaantuivat vakavasti kuvauksissa – mitä Robert Downey Jr:lle tapahtui?

12.8.2016 23:31

Elokuvien teko saattaa olla joskus vaarallista puuhaa. United Press International keräsi yhteen muutamia tapauksia, joissa näyttelijä loukkaantui kuvauksissa.

1. Joseph Gordon-Levitt

joseph-gordon-levitt-premium-rush

Kuvatessaan Premium Rush -elokuvaa Joseph Gordon-Levitt menetti pyöränsä hallinna ja ajoi taksin perään. Näyttelijä osui takalasiin ja viilsi kätensä, johon tarvittiin 31 tikkiä, ennen kuin hän pystyi palaamaan takaisin kuvauspaikalle.

2. Viggo Mortensen

viggo-mortensen-lord-of-the-rings-taru-sormusten-herrasta

Viggo Mortensenin loukkaantuminen Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia -elokuvan kuvauksissa on varsin tunnettu tarina. Mortensen potkaisi kohtauksessa örkin kypärää ja mursi kaksi varvasta. Hänen huutonsa ja tipahtamisensa maahan päätyi lopulliseen elokuvaan.

3. George Clooney

george-clooney-mark-strong-syriana

George Clooney loukkaantui Syriana-elokuvan kidutuskohtauksessa. Hän oli sidottuna tuoliin, joka potkaistiin nurin – näyttelijä löi tästä syystä päänsä. Clooneylla oli vielä ainakin vuonna 2014 selkäkipuja. Valtavista päänsäryistään hän pääsi tiettävästi eroon leikkausten avulla.

4. Robert Downey Jr.

robert_downey

Robert Downey Jr. loukkasi nilkkansa tehdessään helpohkoa stunttia Iron Man 3 -kuvauksissa. Vamman vuoksi kuvaukset viivästyivät puolitoista kuukautta.

5. Nicole Kidman

nicole-kidman-moulin-rouge

Australiasta lähtöisin oleva näyttelijä Nicole Kidman mursi kaksi kylkiluuta ja loukkasi polvensa Moulin Rouge -elokuvan kuvauksissa. Monet kohtaukset piti sen jälkeen kuvata hänen istuessaan tai kuvata vain vyötäröstä ylöspäin, jotta jalan kipsi ei näkyisi. Hän menetti vammojen takia roolin Panic Room -elokuvassa Jodie Fosterille.

6. Diane Kruger

diane-kruger-inglourious-basterds

Quentin Tarantino teki vaarallisen tempun Diane Krugerille Ingourious Basterdsin kuvauksissa. Tarantino kuristi kohtauksessa (jossa näkyvät vain Tarantinon kädet) Krugeria liian innokkaasti ja näyttelijätär menetti tajuntansa. Kohtaus päätyi elokuvaan.

7. Charlize Theron

charlize-theron-aeon-flux

Charlize Theron teki voltteja taaksepäin ja päätyi niskalleen maahan Aeon Flux -elokuvan kuvauksissa. Yksi välilevy luiskahti paikoiltaan, joka viivästytti kuvauksia kahdeksan viikkoa.

Lähde: United Press International

Lisää luettavaa