Voi hyvänen aika – nämäkin elokuvajulisteet olivat liian roiseja amerikkalaisille

2.6.2014 11:15

Uusi Sin City 2 -juliste on herättänyt Yhdysvalloissa kohua. Elokuvateollisuutta edustava amerikkalainen järjestö MPAA kielsi julisteen, jossa Eva Green nähtiin järjestön mielestä liian paljastavassa asussa, joka paljasti näyttelijättären rinnat.

Kyseessä ei ole uusi asia. Vuonna 1943 Howard Hughes markkinoi elokuvaansa Lainsuojaton (The Outlaw) hyödyntäen uhkean Jane Russellin rintavarustusta. Hughes rikkoi tarkoituksella Hollywoodin tuotantosäännöstöjä, koska tarkoituksena oli herättää mahdollisimman suuri ennakkokohu. Koko elokuva kiellettiin ensin kokonaan mutta vapautettiin myöhemmin, ja siitä tuli hitti.jane_russell

Milos Formanin ohjaaman Larry Flynt – minulla on oikeus -elokuvan ristiinnaulitsemista ja vähäpukeista naista yhdistelevä juliste ei kelvannut MPAA:lle. Ironista asiassa on se, että elokuva otti kantaa sensuuriin.

people-vs-larry

Bret Easton Ellisin Vetovoiman lait -romaaniin perustuvaa elokuvaa The Rules of Attraction (tunnetaan myös nimellä Fuck the Rules) markkinoitiin söpöillä pehmoleluilla, jotka oli aseteltu MPAA:n mielestä sopimattomiin asentoihin. Kieltäähän se piti.

MPW-2929

Kevin Smithin ohjaaman Zack & Miri puuhaa pornoo -komedian juliste oli myös liikaa amerikkalaisille. Vieressä hyväksytty versio.
zackandmiri_FINAL

Lisää aiheesta:
The Guardian: From Eva Green to Seth Rogen’s ’happy’ face: movie posters banned by the MPAA
Toptenz: Top 10 Movie Banned Posters

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa