Näyttelijä halusi uusia roolinsa suosituissa supersankarielokuvissa – kukaan ei vastannut

Ensimmäisissä X-Men-elokuvissa isossa roolissa ollut Famke Janssen on kertonut halunneensa päästä Jean Greyn rooliin myös tuoreissa jatko-osissa. Miksei näyttelijää sitten ole nähty kuin pienissä cameoissa?

23.4.2016 19:19

EW:n haastattelussa Janssen kertoo huomanneensa tutun, nuoria naisia suosivan trendin jatkuneen myös X-Men-sarjassa. Jean Greyn puvussa nähdään nykyään näyttelijä Sophie Turner, 20.

”Eikä tämä ole tietenkään ensimmäinen kerta, kun näin on käynyt. X-Men-sarjassahan näin on tehty vuosia”, sanoo Janssen vaihtuvista näyttelijöistä.

”Mutta naisten kohdalta on mielenkiintoista se, että heidät vaihdetaan, eikä vanhempia versioita – tai kypsempiä, mikä se poliittisesti korrekti versio onkaan – enää ikinä nähdä. Kun taas miehet voivat olla nuoria ja vanhoja. Seksismiä. Mielestäni minun pitäisi olla mukana nuoremman versioni kanssa, kuten olen nähnyt tehtävän Magneton ja Professor X:n kanssa”, Janssen kertoo.

Janssen on myös aktiivisesti tavoitellut rooliaan, mutta vastausta ei ole kuulunut.

”Kyllä, olen kysynyt. En ole saanut mitään palautetta siitä – muuta kuin täydellisen radiohiljaisuuden”, näyttelijä myöntää.

Janssen on tehnyt pienet cameot Jean Greyn roolissa elokuvissa X-Men: Days of Future Past ja The Wolverine.

 

Lisää luettavaa