Neljä Beatles-elokuvaa tulossa – Mutta onko yhtyeen jäsenillä niiden kanssa mitään tekemistä?

Elokuvat ohjaa Sam Mendes ja ne ilmestyvät vuonna 2027.

28.2.2024 01:00

Brittiläinen Sam Mandes (American Beauty, 007 Skyfall, 007 Spectre) ohjaa neljä Beatles-elokuvaa, joiden on määrä ilmestyä 2027. Jokainen elokuva kertoo yhdestä yhtyeen jäsenestä.

Sonyn rahoittama projekti on massiivinen, mutta isompi kysymys on, onko kyseessä virallinen vai epävirallinen elämänkerta? Asialla on merkitystä siksi, että epävirallisissa musiikkidokumenteissa ei usein ole pääsyä esimerkiksi yhtyeen musiikkiin tai tärkeään arkistomateriaaliin.

Vastaus on: kyllä. BBC:n mukaan kaikki elossa olevat Beatles-jäsenet (Ringo Starr ja Paul McCartney), sekä kahden jo menehtyneen jäsenen (John Lennon ja George Harrison) perikunta on antanut oikeudet käyttää Beatlesin musiikkia.

Sam Mendesin neljän elokuvan sarjasta ei tiedetä vielä paljoa, mutta ilmeisesti kyseessä ei ole arkistomateriaaliin perustuva dokumentti, vaan elämänkertaelokuva, jossa Beatles-jäseniä näyttelevät ammattinäyttelijät.

McCartney ja Starr eivät ole liiemmin elokuvaprojektia kommentoineet, mutta Starr julkaisi viikko sitten X-päivityksen, jossa hän kertoi ”meidän kaikkien tukevan Mendesin projektia”.

Aiemmin Beatles-aiheisia elokuvia ovat ohjanneet mm. Martin Scorsese ja Peter Jackson.

Lähde: BBC

Lisää luettavaa